Suudiler rezervini artırdı altın yeni rekor kırdı

Güncelleme Tarihi:

Suudiler rezervini artırdı altın yeni rekor kırdı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 15:28

Altın fiyatları, dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan’ın tahmin edilenin iki katı altın rezervine sahip olduğu ortaya çıkmasının ardından, 1.265 dolara yükselerek yeni bir rekor kırdı.

Haberin Devamı

ALTIN ÇOK SERT DÜŞEBÄ°LÄ°R   Â

 

Londra borsasındaki iÅŸlemlerde, spot altının Cuma günkü seviyesinden yüzde 0.7’lik bir artış göstererek, 1.264.9 dolara yükseldi. Â

 

Bu durum altının yeniden geliÅŸmekte olan ülkelerin resmi rezervi olmaya baÅŸladığına dikkat çekti ve tam da yatırımcıların kıymetli madene yoÄŸun bir ÅŸekilde yöneldiÄŸi bir zamanda ortaya çıktı.   Â

     Â

Analistler, Çin’in yuanı daha esnek hale getireceği yönündeki açıklamalarının ardından doların zayıflamasının altının rekor fiyatlara yükselmesini desteklediğini belirtti. 

 

Haberin Devamı

Diğer yandan, yuanın güçlenmesi Çinli alıcıların daha ucuza altın satın almasını sağlayacak ve talebi büyük bir ihtimalle artıracak.

 

Hindistan’dan sonra dünyanın en fazla altın satın alan ikinci ülkesi olan Çin aynı zamanda dünyanın en büyük altın üreticisi.

                Â

1.300- 1.500 SEVÄ°YESÄ°NDE OLACAK

Altın işlemcileri ve borsacılar, piyasanın altın konusunda alıcı tavrını devam ettireceğini çünkü Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) devlet tahvili satın alma kararının önünde sonunda enflasyonu tetikleyeceğine inandıklarını söyledi.

 

Bazı yatırımcılar ise altının ons fiyatının yılsonuna kadar 1,300 ile 1,500 dolar arasında değişen bir orana çıkabileceğini tahmin ediyor.

 

Suudi Arabistan’ın rezervlerindeki değişiklik, hangi ülkenin elinde ne kadar altın rezervi olduğunu takip eden resmi kurum Dünya Altın Konseyi tarafından açıklandı.

 

Konseye göre, Suudi Arabistan Merkez Bankası’nın elindeki altın rezervinin 322.9 ton olduğunu belirtti. Daha önce bu miktar 143 ton olarak belirtilmişti.

 

Haberin Devamı

Analistler ise ülkenin elindeki altın rezervinin artmasının, yeni altın satın almaktan çok muhasebe değişikliğinden kaynaklanabileceğini belirtti. Ülkenin elindeki büyük miktardaki bir altın varlığının bugüne kadar resmi kayıtlara geçmemiş olabileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!