Suudi kadın araba kullandığı için 10 kırbaç cezası aldı

Güncelleme Tarihi:

Suudi kadın araba kullandığı için 10 kırbaç cezası aldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2011 10:01

Suudi Arabistan’da kadınların 2015 yılında yapılacak yerel seçimlerde oy verme ve aday olma hakkı kazanmasından sadece birkaç gün sonra, bir kadın araba kullandığı için 10 kırbaç cezası aldı.

Haberin Devamı

Cezaya çarptırılan Şaima Gassaniya, başkent Riyad’da kadınların araba kullanmasını engelleyen yasağı protesto etmek için araba kullanmıştı. Gassaniya, dün hükümetin izni olmadan araba kullandığı gerekçesiyle 10 kırbaç cezasına çarptırıldı.

 

SUUDİ KADINLARIN ÖNCÜSÜ OLMUŞTU / WEB TV

 

Birkaç aydır Suudi Arabistanlı kadınlar araba kullanma yasağına karşı eylemlerde bulunuyor. Bu eylemlerin en çok akılda kalanı, Manal El Şerif adlı protestocunun arabasını kullanırken kendisini videoya alması olmuştu. Eylemin ardından tutuklanan Şerif, bir daha benzer bir girişimde bulunmayacağına dair söz vermesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı

 

“OLMAYAN BİR YASA”

Açık sözlülüğüyle bilinen Suudi tasarımcı Lou Kofiah, Gassaniya’ya verilen cezayı, “Geçmişi olmayan bir gelenekle bir kadın cezalandırılıyor ve geleceği mahvediliyor” yorumunda bulundu.

 

Suudi Arabistan’da kadınların araç kullanmasını engelleyen bir yasa bulunmasa da, muhafazakar dini liderler kadınların trafiğe çıkmasını engelliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!