Suudi diplomat Pakistan’da öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Suudi diplomat Pakistan’da öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2011 10:29

Pakistan'ın Karaçi kentindeki Suudi Arabistan Konsolosluğunda görev yapan bir diplomat uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Pakistan’daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, bir Suudi diplomatın Karaçi kentinde vurularak öldürüldüğü belirtildi. Elçilik, geçen hafta da el bombalı saldırıya uğramış, olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Pakistan polisi, Suudi diplomatın konsolosluk aracıyla ilerlerken iki motosikletten açılan çapraz ateşe maruz kaldığını belirtti. Kimliği hakkında bilgi verilmeyen diplomatın aldığı çok sayıda kurşun yarası nedeniyle olay yerinde öldüğü bildirildi.

SUUDİ DİPLOMAT ÇAPRAZ ATEŞE YAKALANDI / FOTO GALERİ

Reuters’ın haberine göre, saldırıyı Pakistan Talibanı üstlendi. Ajansa konuşan El Kaide bağlantılı örgütün sözcüsü, “ABD, El Kaide’nin peşini bırakana ve insansız uçaklarla düzenlediği operasyonları durdurana kadar bu tip saldırıları sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Saldırıyı kınayan Suudi Arabistan'ın Pakistan Büyükelçisi Abdulaziz el Kadir, "Böyle bir saldırıyı yapan Müslüman olamaz" dedi. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili ise tehlikeli bölgelerde bulunan ülkelerdeki diplomatların güvenliğini artıracaklarını söyledi.

El Kaide lideri Usame bin Ladin'in ABD askerlerince Pakistan'ın Abbottabad kentinde öldürülmesinin ardından ülkedeki Suudi Arabistan Büyükelçiliği ve konsoloslukları olası hedefler arasında yer alıyordu.

ABD'nin en stratejik müttefiklerinden olan dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan'a yönelik tehditlerin, küresel petrol fiyatlarında değişikliklere neden olduğu bildiriliyor.

JOHN KERRY, PAKİSTAN'DA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!