Suudi Arabistan'daki işçiden haber alınamıyor

Güncelleme Tarihi:

Suudi Arabistandaki işçiden haber alınamıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2011 13:58

SUUDİ Arabistan’da idama mahkum edildiği iddia edilen Adanalı 46 yaşındaki Celal Ekşili’nin eşi 42 yaşındaki Ayla Ekşili, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan eşini kurtarmalarını istedi.

Kaynakçı ustası olarak 4 yıl önce çalışmak için Suudi Arabistan’a giden 3 çocuk babası Celal Ekşili, izine gelemedi. Ailesinin tüm ihtiyaçlarını karşılayan Ekşili’den, 6 ay önce haber alınamaz oldu. Eş ve çocuklarının bir türlü ulaşamadığı Ekşili, geçen perşembe günü eşi Ayla Ekşili’yi arayarak, idama mahkum olduğunu belirterek, yardım istedikten sonra telefon kapandı. Yakınları, Ekşili’nin aradığı numarayı tekrar aradı ama kimseye ulaşamadı. Yapılan araştırmada cezaevinde olan Ekşili’nin, idam cezasına çarptırıldığı belirtilirken suçu öğrenilemedi. Celal Ekşili’nin neden tutuklandığını araştıran akrabası Hasan Beyaztaş, şöyle dedi:

"Bir arkadaşımızı Celal’in yanına gönderdik. Kendisi gözaltına alınıp mahkemeye çıkarıldığını daha sonra bazı belgeler imzalatıldığını söylemiş. Neden suçlandığını kendisi de bilmiyor. Cezaevindeki görevliler de Ekşili’nin idama mahkum olduğunu söylemişler." Eşinin kurtarılmasını isteyen Ayla Ekşili ise, "Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Ne olur sesimizi duyun. Eşimin eğer bir cezası varsa gelip burada çeksin. Onu idam edilmeden kurtarın. Biz buradan bir şey yapamıyoruz. Çocuklarımı yetim bırakmayın" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!