Sütyeninize alerjik olabilirsiniz

Güncelleme Tarihi:

Sütyeninize alerjik olabilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2013 14:30

Her on kişiden birinin bozuk paralarda bulunan nikele karşı alerjisinin olduğu ortaya çıktıktan sonra ucuz metalin başka nerelerde kullanıldığı gündeme geldi.

Haberin Devamı

Birçok kişide doktorlar tarafından açıklanmayan kaşıntı, yanma hissi ve kızarıklıklara neden olduğu ortaya çıkan metalle herkesin gündelilk hayatında etkileşime geçtiği yaklaşık 300 bin aygıt, giyim eşyası ve takıda kullanıldığı açıklandı.

Sütyen balenleri ve kopçaları, pantolon düğmeleri ve kemer tokalarında da kullanıldığı belirtilen nikelin zararları İngiltere'de üretilen bozuk paraların bazı kişilerde alerji yapması sonucunda gündeme geldi. Yetkililerin bu metali kullanma nedeni ise bozuk para üretimini daha ucuza getirmesi.

Şimdiye kadar nikel alerjisi olmayanların da güvende olmadığı çünkü tüm alerjiler gibi bunun da her yaşta ortaya çıkabileceği belirtildi.

Dermatolog Dr. Tabi Leslie, "Bu alerji çoğu alerji gibi vücudun bağışıklık sistemindeki değişiklikler nedeniyle her yaşta aniden ortaya çıkabilir. Kadınlar bu alerjiye yakalanmaya daha müsait çünkü kullandıkları mücevherler ve giysiler nedeniyle nikele daha çok maruz kalıyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği nikel alerjisinin kıtada yaygınlık kazanmasının ardından giyim ürünlerinde kullanılabilecek nikel oranına yasalarla sınır getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!