Susurluk pisliğini aşarız

Güncelleme Tarihi:

Susurluk pisliğini aşarız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yurt gezisini sürdüren Başbakan Yılmaz, Balıkesir'de ‘‘Susurluk'tan Türkiye'ye saçılan pislikleri aşacağız’’ dedi. Yılmaz, kısa sürede ciddi işler yaptıklarını belirterek, ‘‘Refah karanlığından kurtulduk, ama enerji karanlığından kurtulamadık’’ diyerek, enerji yatırımlarının hızlanmasını istedi.

Başbakan Mesut Yılmaz, Türkiye'de, eğitim reformundan sonra enflasyonla ilgili 3 yıllık hedeflerini gerçekleştireceklerini belirtti, ‘‘Öyle azınlık hükümeti olduğumuza da bakmayacağız. Yanıbaşımızdaki o Susurluk'tan, Türkiye'ye saçılan pislikleri aşacağız’’ dedi.

Bursa ve Bandırma'dan sonra Balıkesir'e yaklaşık 3 saat gecikmeyle giren Yılmaz, yüzlerce taşıtlık konvoyla karşılandı. Gaziosman Paşa Mahallesi'nde 6 bin hatlık telefon santralıyla kablolu TV yatırımını hizmete açan Yılmaz'ı karşılayanlar, ‘‘Türkiye seninle gurur duyuyor’’, ‘‘Vur vur inlesin, Tansu Çiller dinlesin’’ sloganları attı. Eşi Berna Yılmaz, İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu, Enerji Bakanı Cumhur Ersümer ile Balıkesir'e gelen Yılmaz, koalisyon hükümeti olmalarına karşın, ciddi işler yaptıklarını söyledi. Yılmaz, 4.5 ay geçmesine karşın, temel meselelere el attıklarını kaydetti, ‘‘Bizden beklenen, Türkiye'nin yerinden çıkmış çivisinin yerine oturtulmasıydı. Kısa zamanda siyasi istikrarı sağlamakla kalmadık, en önemli mesele olan eğitim meselesinde de önemli bir adım attık’’ dedi. Yılmaz, 3 yılda Türkiye'nin her köşesinde 8 yıllık kesintisiz eğitimi en çağdaş hale getireceklerini kaydetti, ‘‘3 yıl sonra her yerde, ikili, üçlü eğitim olmayacak. 5 sınıf birarada okumayacak. 30 öğrencili sınıflarda, tekli eğitim yapılacak. Bu süre sonunda bilgisayarlı, yabancı dilli bir eğitim hedefliyoruz’’ diye konuştu. Yılmaz, 3 yıllık süre içinde 80 bin dersliğe ihtiyaç olduğunu, bunun mali alt yapısını sağlamak için bazı alanlarda vergilendirmeye gidildiğini kaydetti.

ENERJİ KARANLIĞI

Yılmaz, eğitim dışında, en önemli reformun, özellikle ortadireği güç durumda bırakan hayat pahalılığı ve enflasyon canavarını ortadan kaldırmak olduğunu söyledi. 3 yılda enflasyonu tekli rakamlara indireceklerini belirten Başbakan, bunun dışında birçok yatırımın da kendilerini beklediğini ifade etti. Yılmaz, 6 yıldır tek baraj yapılamadığını vurgularken, ‘‘Refah karanlığından kurtulduk, ama enerji karanlığından daha kurtulamadık’’ dedi. Enerji yatırımları konusunda, özel sektör ve yabancı sermayeyi yatırıma çağırdıklarını belirten Yılmaz, şöyle dedi:

‘‘Bizim daha yapacak çok işimiz, verecek çok hizmetimiz var. Biliyorsunuz biz Anavatan Partisi'yiz. Halka hizmeti, Hakk'a hizmet olarak görüyoruz. Telefon, otoyol, enerji devrimi hep ANAP iktidarları döneminde oldu. Bizim bıraktığımız telefonların, otoyolların bakımını bile yapamadılar. Bizi kavgaya çekmek isteyenler var. Ama kavgaya vaktimiz yok. Hedefimiz rahmetli Özal'ın hedefi olan aydınlık Türkiye. Öyle azınlık hükümeti olduğumuza da bakmayacağız. Bu karanlıktan ve yanıbaşımızdaki o Susurluk'tan Türkiye'ye saçılan pisliklerden kurtarmaya çalışacağız.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!