Süryani Metropolitin yeğenine saldırı

Güncelleme Tarihi:

Süryani Metropolitin yeğenine saldırı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2009 11:59

MARDİN'in Midyat İlçesi'nde Süryaniler'e ait Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Timetheos Samuel Aktaş'ın yeğeni, Midyat Süryani Kültür Derneği Başkanı Yuhanna Aktaş, uğradığı sopalı saldırıda yaralandı. Dernek üyesi Ferit Demir'in de yüzüne biber gazı sıkıldığı iddia edildi.

Midyat Süryani Kültür Derneği üyesi Ferit Demir ile birlikte yürüyen Dernek Başkanı Yuhanna Aktaş, iddialara göre F.A., A.A. ve F.A .isimli kardeşlerin sopalı saldırısına uğradı. Kanlar içinde kalan Aktaş, yanında bulunan dernek üyesi Ferit Demir tarafından yaralı halde Midyat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede ilk tedavisi yapılan Aktaş, hayati tehlikesi olduğu gerekçesiyle Mardin'e sevk edildi. Olayda yüzüne biber gazı sıkılan Ferit Demir ise tedavisinin ardından taburcu edildi. Olayla ilgili F.A., A.A. ve F.A. gözaltına alındı.

Saldırının geçen yıl satın alınan bir dükkan yüzünden çıktığı bildirildi. Midyat Süryani Kültür Derneği Başkanı Yuhanna Aktaş'ın, dernek üyesi Ferit Demir için aracılık ederek 20 bin Euro karşılığında satın aldığı dükkanın eski sahibi F.A. dükkanını istediği için kavganın çıktığı iddia edildi. Geçen yıl yapılan pazarlık sonucu satın alınan ve devir işlemleri yapılan dükkanın eski sahibi, satışını yaptıkları dükkanlarının, değerinden daha fazla para ettiğini iddia ederek, aracılık yapan Aktaş'tan dükkanın iade edilmesini istedi. Aktaş ise, devri yapılan dükkanın yeni sahibiyle konuşulmasını istedi. Bunun üzerine sinirlenen dükkanın eski sahibi F.A.'nın, kardeşleri A.A. ve F.A.'yı da yanına alarak Aktaş'a yol ortasında sopalarla saldırdığı ileri sürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!