Suryani kilisesinde ilk ayin

Güncelleme Tarihi:

Suryani kilisesinde ilk ayin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2001 00:00


Adıyaman Süryani Kadim Kilisesi'nde,30 yıl aradan sonra ilk kez pazar ayini yapıldı.

Adıyaman'dan yaklaşık 30 yıl önce ayrılarak ABD, Avrupa ülkeleri ve İstanbul'a giden Süryaniler, İstanbul, Ankara, İzmir ve Adıyaman Metropoliti Filüksinos Yusuf Çetin'in yönettiği pazar ayininde biraraya geldi.

Çetin, ayinde, ekonomik durumu iyi olan ve yıllar önce çeşitli nedenlerde yöreden ayrılan Süryaniler'den, Adıyaman'a yatırım yapmalarını ve böylece doğup büyüdükleri kente ekonomik katkı sağlamalarını istedi.

Yaklaşık 600 kişinin katıldığı ayinden sonra, kutsal ekmek dağıtıldı, vaftiz töreni yapıldı ve Adıyamanlılar'la birlikte yemek yenildi.

Ayin için gelen konukları ziyaret eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zafer Ersoy ise Türkiye'nin dinler mozaiği olduğunu söyledi.

Yıllardır kapalı olan ve geçen yıl açılan kiliseye rahip atandığını ve ayin yapılmaya başlandığını anımsatan Ersoy, ''Bugün dünyanın dört bir yanından ayine gelen kardeşlerimiz arasında, ekonomik durumu iyi olanlar var. Onlara, doğup büyüdükleri Adıyaman'a dönmeleri ve yatırım yapmaları çağrısında bulunuyorum'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!