Sürücüler. Lütfen kurallara uyun

Güncelleme Tarihi:

Sürücüler. Lütfen kurallara uyun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

BİZLER Alanya Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği olarak, görev aldığımız bu bölgede, aşırı hız; yani radar denetlemesi üzerine çalışıyoruz.

Üzülerek söylemek istiyorum ki, hatalı sollamayla birlikte, süratli araç kullanma, sürücülerimizin en çok yaptıkları hatalar arasında. Nasıl olsa gece deyip alkollü araç kullananların yanı sıra, sürücü ehliyeti olmadan trafiğe çıkan vatandaşlarımız da yok değil.

Böyle durumlarda, bizlerde onların araçlarına el koyup, evrakları tamam olana kadar araçları kendilerine teslim etmiyoruz. Seyir halindeki şoförlerimize uyguladığımız tüm cezai işlemlerin ardından, onlara trafikte iken, daha duyarlı olmaya çağırıyor, eğitici bilgiler vermeyi de ihmal etmiyoruz. Bunlar arasında minibüs şoförleri ilk sırada yer alıyor.

EĞİTİCİ BİLGİLER

Bulunduğumuz yolun D-400 Şehirlerarası Karayolu olma özelliği taşıması, hem bizlere hem de şoför arkadaşlarımıza büyük sorumluluk getiriyor. Yol kenerlarında tehlike arzeden durumlardan birisi de, araçların yolcu alıp indirme olayı.

Bu durum, sıkça rasladığımızdan olaylardan biri. Trafiğin çok karışık olduğu bu bölgede, şoförlerimiz ve yayalarımız, işlerinde biraz daha çabuk olup daha temkinli davranırlarsa, bu sorunların yaşanmayacağı kanısındayız.

Ayrıca, devam eden Alanya-Antalya arası yol ve tünel çalışmalarından dolayı, yaya levhaları, henüz yollara yerleştirilmemiştir. Ancak bizler istasyon olarak dileyen herkese eğitici bilgiler vermeye devam ediyoruz.

Bölgemiz sınırları içinde, aşırı hız yapanlara, emniyet kemeri kullanmayanlara ve hatalı sollama yapanlara gerekli işlemler mutlaka uygulanacaktır.

Sürücü belgesi olmayanların da araçlarına el konulacaktır. Bu anlamda herkesi bir kez daha duyarlı olmaya ve trafik kurallarına uymaya davet ediyoruz.

Konuk Yazar

Ahmet BİLİCİ

Alanya Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Başkomseri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!