Suruç kurbanlarına son veda

Güncelleme Tarihi:

Suruç kurbanlarına son veda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2015 12:59

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi'ndeki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin cenazeleri, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi. Ölenlerin, ağıt yakan ve gözyaşı döken yakınları art arda sıralanan tabutların başından ayrılmadı. Patlamada yaralanan çok sayıda kişi de arkadaşlarını son yolculuklarında yalnız bırakmamak için hastaneden çıkıp cenazeye koştu.

Haberin Devamı

Cenazelerden 5'i sabah erken saatlerde Samsun, Giresun, Hatay ve Ağrı'ya gönderilirken, 23 kişinin naaşı da törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Geride kalan 3 kişinin yakınları bekleniyor. Birkaç kişiye ait olduğu düşünülen bazı uzuvların tespiti ile ilgili çalışmalar ise sürüyor.

AİLELERİN GÖZYAŞI SEL OLDU / FOTO GALERİ

Otopsileri tamamlanan cenazeler, Gaziantep Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü gasilhanesine getirildi. Burada patlamada ölenlerin yakınları tarafından alınan cenazeler, omuzlarda tören için hazırlanan Bahaeddin Nakıboğlu Camii avlusuna getirildi. Yan yana sıralanan tabutların başına toplanan vatandaşlar, gözyaşı döktü ve uzun süre slogan attı. Fenalaşan vatandaşların olduğu cenaze töreninde, ölenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Tören konuşmalarının ardından tabutlar, cenaze nakil araçlarına taşındı.

Haberin Devamı

Suruç kurbanlarına son veda


Törene, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Gaziantep milletvekilleri Celal Doğan, Mahmut Toğrul, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, eski HDP Milletvekili Sebahat Tuncel, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü ve çok sayıda siyasi parti temsilcisi ve vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, törendeki konuşmasında, saldırıda ölenlerin kardeşlik duygularını pekiştirmek üzere Kobani'ye gitmeye çalıştığını söyledi.


Suruç kurbanlarına son veda


Kobani'nin dünyada "insanlığın ölçüsü" haline geldiğini ifade eden Kürkçü, "Onların soylu amaçlarına karşı gölge düşürmek isteyenlere şunu söylemek istiyoruz: Bütün siyasi ömrü Gladio'ya paravan olmakla geçmiş olanlar, onların ne için mücadele ettiklerini anlayamazlar. Ama Türkiye halkları anlıyor. Kendisi için hiçbir şey istemeden, insanlığın gereğini yerine getirmeye çalışan bu kardeşlerimizle yoldaş olmaktan övünüyoruz" diye konuştu.

Saldırı sonrası hayatını kaybeden ve kimlikleri tespit edilenlerin isimleri şöyle: Uğur Özkan, Kasım Deprem, Hatice Ezgi Saadet, Cemil Yıldız, Çağdaş Aydın, Nazlı Akyürek, Ferdana Ece Dinç, Mücahit Erol, Emrullah Akhamur, İsmet Şeker, Okan Pirinç, Nartan Kılıç, Ferdane Kılıç, Serhat Devrim, Met Ali Barutçu, Erdal Bozkurt, Süleyman Aksu, Koray Çapoğlu, Cebrail Günebakan, Veysel Özdemir, Nazegül Boyraz, Alper Sapan, Alican Vural , Osman Çiçek, Dilek Bozkurt, Yunus Emre Şen, Aydan Ezgi Şavcı, Büşra Mete, Mehmet Ali Varol, Murat Yurtgül.

Haberin Devamı

Suruç kurbanlarına son veda

.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!