Sürpriz telefon

Güncelleme Tarihi:

Sürpriz telefon
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2007 11:44

Görev geldikten sonra "Üniversitelerdeki tüm yasaklar kalkmalı" diyerek türbanın serbestleştirilmesi yönünde mesaj veren yeni YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, türban karşıtı açıklamalar yapan bir öğretim görevlisini arayarak sahip çıktı.

Haberin Devamı

Türban karşıtı açıklamalar yapan Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi İslam Felsefesi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şahin Filiz hakkında 'izinsiz televizyona çıkmak' suçu bahane edilerek soruşturma açıldı.

Soruşturmanın ardından Filiz'in 'Pekiyi' olan sicil notu 'Orta' seviyesine düşürüldü. Aynı zamanda akademik yeterlilik puanı 300 olması gerekirken 800 puan toplayan Filiz, 2005'ten beri profesör yapılmıyor.

ÖZGÜR BİR DÖNEM BAŞLADI

İŞTE FİLİZ'İN TEPKİ ÇEKEN SÖZLERİ

- Türban mikrofaşizmin kaynağıdır

- Kuran da başörtüsü ifadesinin yer almıyor. Sadece 'Hımar' kelimesi geçiyor. 'Hımar' kelimesi, normal bir örtüyü ifade etmektedir. Başörtüsünü değil.

- Yahudi geleneğini inceledim. Yahudilerde, ‘Başörtüsüz kadınlar iffetsizdir, namussuzdur. İffet ve namusun korunmasının ölçüsü baş örtüsüdür. Baş çirkindir, örtülmesi gerekir. Başörtüsüz hiçbir kadın dışarı çıkmamalıdır’ denilmektedir. Yahudi geleneği direkt olarak islamı etkilemiştir. Yoksa İslam'da başörtüsü kesinlikle söz konusu değildir.

Filiz'in bu mağduriyetinin kamuoyunda yankı bulmasının ardından yeni YÖK Başkanı Özcan, kendisini arayarak sahip çıktı.
Filiz, Özcan'ın kendisine "Bir öğretim üyesi fikirlerini özgürce dile getirebilmeli ve bu konuda yanınızdayım" diye destek verdiğini açıkladı.
Doç. Dr. Filiz, “Başkan telefonda YÖK’te düşünce özgürlüğü olan bir dönemin başladığını söyledi” dedi.
Doç. Dr. Filiz, aralarındaki konuşmayı şu sözlerle anlattı:
"YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, 13 Aralık 2007 tarihinde beni telefonla aradı. YÖK Başkanımız Özcan, bir öğretim üyesinin akedemik konularda fikirlerini özgürce söyleyebileceğini ve bu noktada her zaman özgür düşünce eyleminin yanın da olacağın ifade ederek desteklerini bildirdi. Özgür ve hür düşünceye önem veren bir başkan olduğunu ve artık YÖK’te düşünce özgürlüğü olan bir dönemin başladığını söyledi. Her türlü akdemik ve fikir beyanatlarına destek vereceğini ve beni de bu konuda desteklediğini, her zaman yanımda olduğunu belirtti."

Haberin Devamı

Prof. Dr. Özcan’ın kendisini arayıp YÖK’te özgür bir fikir atmosferi oluşturacağını söylemesinden memnun olduğunu dile getiren Doç. Dr. Filiz, kendisine teşekkür ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

DEKANLIĞA KOMPLO SUÇLAMASI

Doç Dr. Filiz hakkında "İzinsiz olarak il dışına çıktığı ve televizyon kanallarında programlara katıldığı" gerekçesiyle disiplin soruşturması başlatıldı.
Filiz'in Avukatı Ali Altay ise, müvekkilinin televizyon kanallarında programlara katılmadan önce dekanlığa yazılı dilekçe sunduğunu ancak dekanlığın dilekçeyi daha sonraki bir tarihte işleme aldığını iddia etti.












Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!