Suriye'ye son uyarı

Güncelleme Tarihi:

Suriyeye son uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Suriye'nin uluslararası anlaşmalara uyup, düşmanlığa son vermesi gerektiğini söyleyen Başbakan Mesut Yılmaz, ‘‘Son kez uyarıyorum. Kuru cevap bize yetmez’’ dedi. Yılmaz, Suriye'nin bölücü teröre desteği kesmesini ve somut adım atmasını istedi.

Başbakan Mesut Yılmaz, Suriye'yi son kez uyardığını belirterek, ‘‘Teröre destek verme, uluslararası anlaşmalara uy ve düşmanlığa son ver’’ çağrısında bulundu. Yılmaz Suriye'den yanıt beklediklerini belirterek, ‘‘Kuru cevap bize yetmez, somut adım atmasını bekliyoruz’’ dedi.

Yılmaz partisinin dünkü grup toplantısında, Türkiye ile Suriye arasında son günlerde artan gerginliği değerlendirdi. Toplumların dönüm noktaları olduğunu kaydeden Yılmaz, ‘‘Olayların seyrine ve yönüne göre hareket etmeyi becerenler, güçlenerek çıkanlar. Hazırlıksız yakalananlar ise tasfiye olurlar’’ dedi. 1990'lı yılların Türk siyaseti açısından kayıp yıllar sayılabileceğini, bu dönemde Türkiye'nin düşmanlarının boş durmadığını kaydeden Yılmaz, şöyle dedi:

‘‘Ülkemizin başına çorap örmeye çalıştılar. Bölücü harekete dışardan büyük destek verildi. Bölücü teröre karşı büyük bir mücadele başlattık ve başarıya ulaştık. Ancak oyun oynamaktan vazgeçmeyen düşmanlarımız bu defa bölücü örgütü siyasi alanda desteklemeye başladılar. Bu çaba, şiddetle karşı durmamız gereken bir çabadır. Bunun temelinde Sevr Anlaşması'nı hortlatma gayretleri yatmaktadır.’’

Türkiye'nin bu girişimleri boşa çıkarma gücü olduğunu belirten Yılmaz, bölücü terör örgütüne komşuların verdiği desteğin sabrı taşırdığını söyledi. Yılmaz, Suriye'yi bir çok kez uyardıklarını ve hep kaçamak yanıtlar verildiğini belirterek, son kez çağrı yaptı. Yılmaz, şöyle dedi:

‘‘Suriye teröre destek vermeye devam etti. Suriye'yi son kez uyarıyorum, bölücü terör örgütüne desteklemeyi kesin, uluslararası anlaşmalara sadık kalın ve düşmanlığa son verin.’’

Yılmaz, Yahudi düşmanlığını kendisine siyaset temeli yapan bazı ülkelerin ve kişilerin olayı saptırdığını belirterek, Türk ulusunun Arap dünyası ve Suriye halkına karşı hiçbir husumeti olmadığını ifade etti. Yılmaz, Suriye olayı ve İsrail ile yapılan anlaşmaların hiçbir ilişkisi olmadığını belirterek, ‘‘İsrail'i kullanarak Arap ülkeleri ile aramızı açmaya çalışıyorlar’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!