Suriyelilerin bayram dönüşleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Suriyelilerin bayram dönüşleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2019 13:31

Ramazan Bayramı dolayısıyla ülkelerine giden Suriyeliler, Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye dönmeye başladı.

Haberin Devamı

Bayramı ülkelerinde geçirmek isteyen 20 bin 576 Suriyeli, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçiş yaptı. Bu sabahtan itibaren bayram tatili için ülkelerine giden Suriyeliler, geri dönmeye başladı.

Sınır hattında Göç İdaresi Müdürlüğü'nce işlemleri yapılan Suriyeliler, otobüslerle Türkiye tarafına getirildi. Bayram ziyareti için ülkelerine giden Suriyelilerin tamamının 1 Kasım'a kadar Türkiye'ye dönmesi gerekiyor.

CİLVEGÖZÜ'NDEN DE DÖNÜŞLER BAŞLADI

Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan, 20 Mayıs günü başlayan ve 31 Mayıs’ta sona eren çıkışların ardından dönüşler başladı. Türkiye’nin çeşitli kentlerinde yaşayan ve bayram ziyareti için giden Suriye vatandaşlarının dönüşlerinde Geçici Koruma Kimlik Belgesi veya pasaportlarının kontrolünden sonra girişlerine izin veriliyor. Bu arada izdiham yaşanmaması için Cilvegözü Gümrük Kapısı’nda polis, gümrük muhafaza ve jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Haberin Devamı

Suriyelilerin bayram dönüşleri başladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!