Suriyeli vekilin film gibi kaçışı

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli vekilin film gibi kaçışı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2012 16:27

Suriye Meclisi’nde Halep’i temsil eden Sünni kadın milletvekili İhlas Bedevi’nin sabaha karşı Türkiye’ye kaçışı filmleri aratmadı.

Haberin Devamı

Halep Kadın Birlikleri Başkanı da olan Bedevi, bir süre önce Türkiye’ye kaçış için karar verdiğini değişik yollardan Ankara’ya iletti. Bedevi ile ilgili gereken değerlendirmeleri yapan Ankara, kadın milletvekilinin dün sabaha karşı harekete geçmesini uygun buldu. Hem Ankara’da, hem de Hatay’da, Suriye’den kaçan ilk milletvekili Bedevi’nin can güvenliğini tehlikeye atmadan Türkiye’ye geçişi için hazırlıklara başlandı.

Türkiye ile Suriye arasındaki sınır kapılarına, “Suriye’den çok önemli bir misafirimiz gelecek” bilgisi verildikten sonra, kadın milletvekiline Türkiye istikametine doğru yola çıkması mesajı gönderildi. Bedevi ve beraberindekileri taşıyan araç Türkiye’ye yaklaşınca, kendilerine hangi sınır kapısına yönelecekleri haberi iletildi. Sınır kapısına iyice yaklaşınca araçtan inmeleri istenen Bedevi ve yanındakilere, yürüyerek kapıya doğru hareket etmeleri söylendi.

Haberin Devamı

Bu sırada kapının Türkiye tarafında her türlü güvenlik önlemi alındı. Bedevi kısa bir süre içinde Türkiye topraklarına ulaşınca, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a, “Misafir sağ olarak ülkeye giriş yaptı” bilgisi verildi. Hatay’da ağırlanan Bedevi’nin önümüzdeki günlerde Ankara’ya gelmesi ve bazı temaslarda bulunması bekleniyor.

TÜRKİYE'YE SIĞINAN SURİYELİ KADIN VEKİL KONUŞTU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!