Suriyeli sığınmacıların hikayesi Jolie'yi ağlattı

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli sığınmacıların hikayesi Jolieyi ağlattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2012 17:41

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi aktris Angelina Jolie, Kilis'teki konteyner kentte ziyaret ettiği Suriyeli sığınmacılarla yakından ilgilendi. Kadınlarla halı tezgahının başına geçen Jolie, Suriyeli çocukların Türkçe şarkısına alkış tuttu. Ailelerin yaşadığı konteynerlere konuk olan Jolie, sığınmacıların hikayelerini dinlerken gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

AA ekibi Jolie'nin AFAD Kilis Konaklama Tesisleri'ndeki dört saatlik ziyaretinin detaylarına ulaştı.

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ile kampa gelen Jolie, ilk olarak Kilis Valisi Süleyman Tapsız ile görüştü. Dışişleri Bakanlığı'nın kamplardan sorumlu temsilcisi Suphi Atan'ın Türkiye'deki kamplarla ilgili brifinginin ardından Jolie ve beraberindekiler, konteynerde kalan bazı Suriyeli ailelerle görüştü.

Ünlü aktris, misafir olduğu konteyner evlerde sığınmacıların Suriye'de yaşadıkları acıları dinledi. 13 yaşındaki Salih Agidi'nin ailesinin konteynerine konuk olan Jolie, küçük çocukla bir süre sohbet etti.

Jolie ile görüşmesini AA muhabirine anlatan Salih Agidi, Jolie'nin kendileriyle yakından ilgilendiğini ve bundan mutluluk duyduğunu söyledi. Halep'ten kaçarak beş ay önce Türkiye'ye sığındıklarını belirten Agidi, ağabeyinin saldırılarda hayatını kaybettiğini ifade etti. Jolie'nin anlatılanlar karşısında ağladığını söyleyen Agidi, “Ailemin hikayesini anlattım. Ağabeyimin nasıl öldüğünü ve diğer ağabeyimin Suriye'de, Halep'te savaştığını anlattım. Bence o çok iyi bir insan. Hikayemizi dinlediğinde ağladı” dedi.

Haberin Devamı

Agidi, dünya çapında bir yıldızın kendileriyle ilgilenmesinden mutluluk duyduklarını ifade etti.

HALI TEZGAHININ BAŞINA GEÇTİ
Konteynerleri ziyaretinin ardından Suriyeli kadınlara halıcılık, bilgisayar, el işi gibi kursların verildiği beş sosyal tesisten birini gezen Jolie, kursiyerlerle sohbet etti.

Jolie ile konuşan Suriyelilerden Rihan Hüsnavi, ünlü aktrisi karşısında gördüğünde çok heyecanlandığını söyledi. Jolie'nin sıcakkanlı ve samimi bir insan olduğunu kaydeden Rihan Hüsnavi, güleryüzle yaklaşan Jolie'nin kendilerine yakın ilgi gösterdiğini belirtti.

Suriyeli kadınlarla fotoğraf çektiren Jolie'ye kurslar hakkında da bilgi verildi. Bir süre kursiyerlerin çalışmalarını izleyen Jolie, halı tezgahının başına geçerek kursiyerlerin dokuduğu halıyı kesti.

BAKLAVA İKRAMI
Konteyner kentteki kreşi de ziyaret eden Jolie, çocuklarla yakından ilgilendi. Jolie, oyun oynadığı miniklerin söylediği Türkçe şarkıya alkışlarıyla eşlik etti.

Haberin Devamı

Sahra hastanesini de gezen Jolie'ye hizmetlerle ilgili bilgi aktarıldı.

Jolie ve beraberindeki BM heyeti öğle yemeğini de konteyner kentte yedi. Heyete, mercimek çorbası, taze fasulye, yöresel firik pilavı, yoğurt ve baklavadan oluşan menü ikram edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!