'Suriyeli' muhalifler İngiliz çıktı

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli muhalifler İngiliz çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2012 11:26

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, kendilerine karşı savaşanların çeşitli milletlerden olduğunu belirtirken, ülkede muhalifler tarafından kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan Hollandalı bir gazeteci de militanların önemli bir kısmının İngilizce konuştuğunu söyledi.

Haberin Devamı

Hollandalı foto muhabiri Jeroen Oerlemans ve İngiliz meslektaşı John Cantile, geçtiğimiz hafta, Türkiye sınırından Suriye'ye girerken 30 kişilik silahlı bir grup tarafından kaçırıldı.

"Militanların bazıları, Çeçenistan, Bangladeş ve Pakistan uyrukluydu. Hiçbiri Suriyeli değildi. Bize büyük emre uyup buraya geldiklerini söylediler" diyen Oerlemans, grubun komutanının kendilerine Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı devirdikten sonra ülkeye şeriat getireceklerini söylediğini anlattı.

Özgür Suriye Ordusu'ndan gelen emirle serbest bırakılan iki gazeteci, şu an evlerine dönmek için Türkiye'de bekliyorlar. Oerlemans muhaliflerin Londra ve Bringhamton aksanıyla konuştuklarını söyledi.

SURİYE: TÜRKİYE ÜZERİNDEN GELİYORLAR

İran'da resmi temaslarda bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, rejime karşı savaşta yakalanan kişilerin çoğunun yabancı uyruklu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Muallim, "Suriye’de yakalanan teröristlerin bir kısmı Libyalı, Tunuslu ve Mısırlı. Irak’tan gelip yakalananlar arasında El Kaide üyeleri de bulunuyor. Bir grup da gazeteci olarak ülkeye girdikten sonra başka eylemlerde bulundu. Bu teröristler Türkiye üzerinden Suriye’ye girmiştir” diye konuştu.

GAZETECİNİN AÇIKLAMALARI O İDDİALARI HATIRLATTI

İsrail ordu istihbaratına yakınlığı ile bilinen Debka kısa bir süre önce İngiliz özel kuvvetlerinin Suriye'de olduğunu ileri sürmüştü. Ayrıca 24 Haziran'da İngiliz Daily Star gazetesi de bu iddiaları gündeme getirmişti. Gazete, İngiliz kuvvetlerinin Suriye'deki görevinin NATO kapsamında olduğunu iddia etmişti.

LİBYALILAR DA VAR

CNN Cumartesi günü, Suriye'de savaşmaya hazırlanan Libyalıların kampını görüntülemişti.  Kanala konuşan Libyalılar, kısa bir süre sonra Suriye'ye gideceklerini ve Esad rejimine karşı savaşacaklarını söylemişlerdi.

Libya'da Muammer Kaddafi iktidarına karşı İngiliz özel birliklerinin de muhaliflerin yanında savaştığı El Cezire'nin geçtiği fotoğraflarla ortaya çıkmıştı.

"TÜRKİYE'DEN SIZANLARI PÜSKÜRTTÜK"

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA'ya konuşan bir yetkili, sınır koruma birliklerinin Cisir El Şuğur'da Türkiye'den sızmaya çalışan silahlı bir grubu püskürttüğünü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!