Suriyeli çocukları dövenler de çocuklar da adliyeye sevk edildi

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli çocukları dövenler de çocuklar da adliyeye sevk edildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 12:45

Hatay’da pide çaldığı iddia edilen Suriyeli 2 çocuğun iş yeri sahibi M.T. ve yanında çalışan V.Z. tarafından sopalarla dövülmesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, çocuklar ’hırsızlık’, dövenler ise ’kasten yaralama’ suçundan adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Geçen cuma günü saat 05.30 sıralarında merkez Antakya İlçesi’nin Kanatlı Mahallesi Yavuz Sultan Selim Caddesi’nde bulunan markete gelen Suriye uyruklu F.A. (16) ve M.B. (16), ekmek dolabından pide aldı. Güvenlik kameraları tarafından da kaydedilen görüntülere göre çocuklar pideleri alıp uzaklaşacakları sırada M.T. ve V.Z. geldi. 2 kişi çocuklara sopalarla vurmaya başlayıp, İzmir Kemeraltı’ndaki olayın bir benzeri yaşandı. Çocuklar, elleriyle kendilerini korumaya çalışsa da başarılı olamadı ve pideler de yere düştü. 2 kişi sopalarla çocukları feci şekilde dövmeye devam ederken, yerdeki pideleri de alıp dolaba koydu.

Haberin Devamı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Suriye’deki savaştan kaçıp Antakya’da yaşamaya başlayan ve ekmek çalarken feci şekilde dayak yiyen F.A. ve M.B., daha sonra olay yerine gelen ambulansla Antakya Devlet Hastanesi’nde tedavilerinin ardından taburcu edildi. Sosyal medyaya düşen ve büyük tepki çeken görüntüler sonrası soruşturma başlatıldı ve iş yeri sahibi M.T. ve V.Z. ile F.A. ve M.B. polis tarafından gözaltına alındı. Haklarında ’hırsızlık’ suçundan işlem yapılan çocuklar ile onları döven ve ’kasten yaralama’ suçundan haklarında işlem yapılan 2 kişi sorgularının ardından Hatay Adliyesi’ne sevk edildi. Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!