Suriye'den sert uyarı: Türkiye'yi de vururuz

Güncelleme Tarihi:

Suriyeden sert uyarı: Türkiyeyi de vururuz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2013 01:02

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal el Mikdat, ABD'nin Suriye'ye bir operasyon düzenlemesi halinde Şam'ın sadece İsrail'i değil, Ürdün ve Türkiye'yi de vuracağını söyledi. Başbakan Erdoğan ise Suriye'nin "Türkiye'yi vururuz" tehdidine karşılık, "Ülkemiz böyle bir şeye her an hazırdır. Suriye'nin kendisi buna ne kadar hazırdır? Bunu bilemem" dedi.

Haberin Devamı

Olası bir operasyon halinde ABD'nin bölgedeki en önemli iki müttefiki Ürdün ile Türkiye'nin "iki kez düşünmesi" gerektiğini belirten Mikdat, "Savaş bir kere başladı mı olacakları kimse kontrol edemez. Suriye'ye yönelik herhangi bir saldırının bölgenin tamamında ve hatta ötesinde kesinlikle kaosa neden olacağına inanıyoruz" dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı, Moskova'nın Batı'ya karşı daha uzlaşmacı bir ton takındığı yorumlarına karşı "Rusya'nın konumu değişmedi. Barış için çalışan bir dostun sorumluluk sahibi konumunu koruyor" diye konuştu.

Türkiye, Suriye'ye yönelik operasyona kesin destek veriyor. Ürdün ise tarafsızlığını açıkladı ancak CIA'in bu ülkede ve Suudi Arabistan'da yetiştirdiği militanlar, şu an Suriye'de Esad rejimine karşı savaşıyor.

Haberin Devamı

Mikdat, "Suriye'ye saldırı Ürdün'den başlarsa, Ürdün acı çekecektir" diye konuştu.

"AMERİKAN HALKINI SEVİYORUZ"
Wall Street Journal muhabiri Sam Dagher'a Şam'daki ofisinde bir röportaj veren Mikdat, "Biz Amerikan halkını seviyoruz. Arap asıllı birçok Amerikalı var, bunların bir kısmı da Suriyeli. Biz ABD'yle savaş istemiyoruz" dedi.

Mikdat 2003-2006 yılları arasında Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olarak New York'ta yaşamıştı.

"ABD BUNDAN NE KAZANACAK?"
Operasyonun ABD'nin desteklemeyi amaçladığı ılımlı muhalifleri değil El Kaide yanlısı isyancı gruplarını güçlendireceğini de sözlerine ekleyen Mikdat, "Kongre'nin saldırı için yeşil ışık yakması Suriye halkı, Amerikan halkı ve bölgedeki herkes için bir trajedi olur" diye konuştu.

Suriyeli diplomat, "ABD bölgedeki tek laik siyasi sistemle savaşarak ne kazanacak ki?" yorumunu yaptı.

"RUSYA BİZE SİLAH VERİYOR"
Saldırı halinde Suriye'nin iki müttefiki İran ve Rusya'nın yardıma koşacağını da belirten Mikdat detay vermedi.

Mikdat, "Şu an kendimizi savunmamız için bize Rusya silahları sağlanıyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!