"Suriye'de şiddet azaldı"

Güncelleme Tarihi:

Suriyede şiddet azaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2012 16:42

Arap Birliği tarafından Suriye'deki olayları araştırmakla görevlendirilen gözlemci heyetinin başkanı General Muhammed El Dabi, gözlemci heyetinin geçen ay Suriye'ye ulaşmasının ardından geçen bir aylık süre içerisinde şiddetin azaldığını söyledi.

Haberin Devamı

El Dabi, Arap Birliği'nde düzenlediği basın toplantısında gözlemci heyetin Suriye'de yaptığı görev boyunca her iki taraftan da 136 kişinin hayatını kaybettiğini ileri sürdü.

Muhalif kaynakların Suriye'de 12 bin kişinin protestolar nedeniyle tutuklandığı iddiasına değinen Dabi, tutuklu sayısı hakkındaki muhaliflerin verdiği bilgilerin doğrulanmadığını ve bu konuda sağlam bir bilgi bulunmadığını anlattı.

Gözlemci heyetinin asli vazifesinin Arap Çalışma Planı'nın Suriye yönetimi tarafından uygulanıp uygulanmadığını gözlemek olduğunu ifade eden Dabi, ölümlerin bire bir durdurulması görevleri bulunmadığını kaydetti.

ASKERLER VE AĞIR SİLAHLAR ŞEHİRLERDEN ÇEKİLDİ

Suriye yönetiminin şehirlerden askerleri ve ağır silahları çektiğini kaydeden Dabi, Suriye'deki gözlemci heyetinin görev süresinin bir ay daha uzatıldığını hatırlattı.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan dün yaptığı açıklama ile gözlemci heyetindeki misyonunu geri çektiğini açıklamıştı.

Gözlemci heyetinin Suriye'deki çalışmalarına tepki gösteren muhalifler, heyetin ülkedeki şiddeti ve akan kanı durduramadığını ileri sürüyorlar.

Arap Birliği dışişleri bakanları dün yaptıkları toplantıda Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a yetkilerini yardımcısına devrederek ulusal birlik hükümeti kurulması çağrısı yapmıştı.

Arap Birliği'nin, Esad'ın yetkilerinin devredilmesi, erken seçim yapılması ve ulusal birlik hükümeti kurulması çağrısına Suriye yönetimi "Ret" cevabı vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!