Suriye'de ölü sayısı 25'e yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Suriyede ölü sayısı 25e yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2012 23:06

Suriyeli muhalif komiteler, ülkenin muhtelif kentlerinde düzenlenen operasyonlarda ölü sayısının 25'e yükseldiğini bildirdi.

Komite, ülkenin kuzeyindeki İdlib'de kentin Kızılay müdürüyle birlikte 3, Humu'un Kuseyr bölgesinde bir kadın ve çocukla beraber 6, iki günden beri şiddet olayların devam ettiği Hama kentinin farklı bölgelerinde 7, başkent Şam'ın banliyölerinde 5, olayların ilk başladığı Dera kentinde 2, Lazkiye ve Halep kentinde birer olmak üzere güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 25'e çıktığını duyurdu.

Hama kentinde dünden bu yana güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarında birçok evin hasar gördüğünü aktaran yerel aktivistler ise, kentin bazı bölgelerinde elektrik ve iletişimin kesik olduğunu kaydetti.

Kentteki operasyonların hala devam ettiğini ifade eden aktivistler, ordunun kentteki yüksek binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirdiğini ve keskin nişancıların sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere ateş açtığını vurguladı.

Aktivistler, başkent Şam'ın banliyölerinde Suriye ordusuyla Özgür ordu arasında çatışmaların çıktığını ve yönetimin bu banliyölere takviye birlikler gönderdiğini ifade etti.

Şam'ın Arbin, Berza ve Rinkas banliyölerinde birçok patlama sesinin duyulduğunu belirten aktivistler, sabahtan bu yana silah seslerinin hiç kesilmediğini dile getirdi.

Öte yandan, Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, silahlı gruplar tarafından öldürülen 14 güvenlik mensubunun cenazelerinin, başkent Şam'ın Tişrin ve Humus askeri hastanelerinde düzenlenen törenlerin ardından memleketlerine gönderildiğini açıkladı.
Suriye'de olayların başladığı Mart ayından bu yana 5 binden fazla kişinin öldüğü tahmin ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!