Suriye yanıgını Türkiye sınırında 800 hektar ormanı kül etti

Güncelleme Tarihi:

Suriye yanıgını Türkiye sınırında 800 hektar ormanı kül etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2012 11:47

SURİYE’nin İdlip kentinde başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle Türkiye’ye sıçrayan yangın Hatay’ın Yayladağı İlçesi’nde 750-800 hektarlık kızılçam ormanını kül etti. Havadan ve karadan etkili mücadele verilen yangın 41 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı.

İdlip kentine bağlı Harabjoz Köyü ormanlık alanında önceki gün öğle saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Suriye’nin müdahale etmediği yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü ve Yayladağı İlçesi’ne bağlı Güveççi Köyü sınırlarına ulaştı. 10-12 kilometrelik sınır hattı boyunca etkili olan yangına Yayladağı Orman İşletme Şefliği ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Hatay Orman İşletme Müdürlüğü ve çevre illerden takviye ekipler geldi. Güveççi, Yukarı Pulluyazı ve Çalpala Köyü’nü tehdit eden yangında riskin artması üzerine Yayladağı 3’üncü Hudut Tabur Komutanlığı’na bağlı Çalıboğaz Karakolu boşaltıldı. Köyler boşaltılırken köylüler de yangın söndürme çalışmalarına destek verdi. Havadan 4 helikopter, 1 uçak, karadan 30 arazöz, 6 su tankı ve 200’ü aşkın işçi ve çok sayıda köylünün çalışmasıyla yangın yerleşim birimlerine ulaşmadan 41 saat sonra kontrol altına alındı.

Yayladağı Orman İşletme Şefliği yetkilileri, yangında 750-800 hektar kızılçam ormanının zarar gördüğünü, bugün saat 10.00 sıralarında kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. İç kesimlerde yer yer alevlerin devam ettiğini kaydeden yetkililer, zarar gören alan tespitinin uydudan yapılacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!