Suriye: Türkiye’den özür dilemedik

Güncelleme Tarihi:

Suriye: Türkiye’den özür dilemedik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2012 10:19

Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, önceki gün Suriye’den ateşlenen ve Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine isabet ederek beş kişinin ölümüne neden olan havan topuyla ilgili Türkiye’ye özür mektubu göndermediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Lübnan merkezli El Manar televizyonunun internet sitesinde yer alan habere göre, El Naşra haber sitesine konuşan Caferi, “Suriye hükümetinin kazayla ilgili soruşturma üzerinde çalıştığını ve özür dilemediğini” vurgulayarak, Suriye Enformasyon Bakanı Umran el Zubi’nin açıklamasının hükümetin resmi tavrı olduğunu ve bir özür içermediğini belirtti.

Caferi, “Biz Türk hükümetinden bir yıl sekiz ay boyunca Suriye’deki faaliyetleri için özür dilemelerini bekledik. Bir Türk kadının çocuklarıyla beraber ölmüş olması trajik bir gelişme ve biz bundan dolayı üzüntü duyuyoruz zira o masum bir Türk vatandaşıydı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Suriye hükümetinin havan toplarını kimin ateşlediğini bilmediğinin de altını çizen Caferi, “Bölgede Suriye ile Türkiye arasında bir çatışma çıkarmak isteyecek birçok grup olduğunu” söyledi.

Caferi, “Türk tarafından Halep’teki terör saldırılarında öldürülen masum Suriyeli vatandaşlar konusunda herhangi bir üzüntü ya da dayanışma açıklaması duymadık. Dolayısıyla yaklaşımlarımızda adil olmalıyız” diye konuştu.

ATALAY "SURİYE ÖZÜR DİLEDİ" DEMİŞTİ
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, dün Suriye'den gelen açıklamalara yönelik bir soru üzerine Suriye tarafının kendi yaptığını kabul ederek özür dilediğini, “Böyle bir şey bundan sonra olmayacak” dediğini belirterek, “O da iyi. BM aracı oldu.  BM, Suriye ile akşam görüştü ve o açıklamaları da yaptırmış oldular” demişti.

İŞTE ATALAY'IN O AÇIKLAMALARI / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!