Suriye savaş uçağı düştü

Güncelleme Tarihi:

Suriye savaş uçağı düştü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2012 15:52

Suriye'ye ait bir savaş uçağı ülkenin doğusundaki Deyr ez Zor kenti yakınlarında düştü. Uçağı düşürdüklerini iddia eden muhalifler, Suriyeli pilotun da ellerinde olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Suriye devlet televizyonu uçağın rutin eğitim uçuşu sırasında teknik nedenlerden düştüğünü bildirdi. Suriye televizyonu, uçak düşmeden önce kendini fırlatan pilotun bulunmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Muhalifler ise uçağın Özgür Suriye Ordusu tarafından uçaksavarla düşürüldüğünü ve pilotun ellerinde olduğunu iddia etti.

AFP'ye konuşan ÖSO sözcüsü Kasım Sadettin, "Mig-21 tipi jet, 14.5 milimetrelik uçaksavarla düşürüldü" diye konuştu. İsminin gizli tutulmasını isteyen bir muhalif ise Reuters'a yaptığı açıklamada, "Uçak çok alçaktan uçuyordu ve menzildeydi" dedi.

/images/100/0x0/55eac584f018fbb8f895aeda

SURİYE UÇAĞI BÖYLE DÜŞTÜ / WEB TV

Haberin Devamı

"BOMBALAMAYA GİDİYORDUM"

Uçağın düşüş anı Suriyeli bir muhalif tarafından YouTube'a yüklendi. Muhaliflerce internete konulan bir başka videoda ise düşen uçağın pilotu olduğu iddia edilen bir kişinin görüntülerine yer verildi.

Görüntülerde ismi Müfid Muhammed Süleyman olarak açıklanan kişi, "Görevim Deyr Ez Zor'daki Muhasen kasabasını bombalamaktı" ifadesini kullandı.

Yüzünde birkaç günlük sakal olduğu görülen "Suriyeli pilot", muhaliflerin kendisine iyi davrandığını söyledi. Etrafı silahlı kişilerce sarılı bir masaya oturtulan Süleyman, "Uçaktan atladıktan sonra şiddetli rüzgar yüzünden taşlara çarptım. Yüzümdeki yaralar da bundan oldu. İlk yardım müdahalesini devrimciler yaptı. Onlar iyi insanlar" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!