Suriye ordusuna ait 30 tank Türkiye sınırında hareket halinde

Güncelleme Tarihi:

Suriye ordusuna ait 30 tank Türkiye sınırında hareket halinde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 10:00

Suriye’nin kuzeybatı eyaleti İdlib’deki yerleşimci ve aktivistler, tankların kırsal bölgelerdeki reform karşıtı protestoları bastırmak için harekete geçerek halkın üzerine ateş açtığını söyledi.

Haberin Devamı

Ordu tarafından gece yapılan operasyon, Suriyeli yetkililerin Devlet Başkanı Beşar Esad tarafından sözü verilen uzlaşma görüşmelerinin 10 Temmuz’da başlatılacağını açıklamasının bir gün sonrasında düzenlendi. Esad, üç aydan beri devam eden protestoları bastırmak için silahlı yollara başvurduğu için bir süredir Batı’nın eleştirilerine maruz kalıyordu.

 

Muhalefet, toplu ölümlerin ve gözaltılar devam ettikçe Esad’ın görüşme teklifinin kabul edilemeyeceğini belirtti. Cebal El Zavya bölgesindeki Kin Safra köyünde yaşayan bir Suriyeli, “20 km kuzeyde, Orum El Coz ve Rama köyleri civarında patlamalar duyduğunu” ifade etti. Söz konusu köyler, Hama ve Halep şehirlerine bağlanan ana yolun batısında bulunuyor.

Haberin Devamı

 

‘BÖLGEYE 30 TANK AKTARILDI’

Bir başka Suriyeli ise Pazartesi günü “30 tankın Türkiye sınırındaki Bdama köyünden Cebal El Zavya’ya aktarıldığını, askerlerin burada evleri bastığını ve tarım alanlarını yaktığını” söyledi.

 

İnsan hakları örgütleri, askerlerin ve güvenlik birimlerinin Mart ayında başlayan isyan hareketinden bu yana 1,300 sivili öldürdüğünü belirtti. İdlib’de ise ölenlerin sayısının 150 olduğu tahmin ediliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!