Suriye medyasına abluka

Güncelleme Tarihi:

Suriye medyasına abluka
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2012 16:20

Suriye muhalefeti, başkent Şam ve Halep'te saldırılarına hız verirken, ülkenin medya kanalları da uluslararası ablukaya maruz kalıyor.

Haberin Devamı

Suriye devlet televizyonu ve Şam yönetimi yanlısı özel kanalların Nilesat ve Arabsat uydularındaki yayınlarının durdurulduğu bir zamanda, Suriye TV, El Dünya TV ve El İhbariye TV'yle aynı logoyu kullanan sahte televizyon kanallarının ortaya çıktığı bildirildi.

Enformasyon Bakanlığı, batılı istihbarat örgütlerinin bazı Arap ülkeleriyle işbirliği içinde Suriye'nin uydu kanallarının frekanslarını kısa süreliğine ele geçirmeye ve asılsız haberler yayınlamaya çalıştıklarını duyurdu.

Şam'dan yayın yapan Dünya TV'ye göre bazı sahte kanallar şimdiden deneme yayınına başladı. Sahte Suriye TV ordunun görüntüleri eşliğinde Suriye marşları yayınlıyor.

Öte yandan Suriye medyasına yönelik bu ablukada Katar televizyonu El Cezire'nin de adı geçiyor. Sahte Suriye TV'nin El Cezire'nin Ürdün'deki ofisinden yayın yaptığı öne sürülüyor. Bu ofisten ayrıca Şaab adlı bir TV de yayın yapıyor.

Haberin Devamı

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'da hafta sonunda hacker'ların saldırısına uğramıştı.

Dünya TV sahte kanalların amacının Suriye'de Esad yönetiminin devrildiğini ilan ederek halkı kandırmak olduğunu öne sürdü.

El İhbariye televizyonunun Şam'daki binası Haziran ayında  silahlı saldırganların hedefi olmuştu. Saldırıyı üstlenen El Kaide'nin Irak kolu olan El Nusra Cephesi televizyon kanalının rejimin silahlı güçlerinden daha etkili olduğunu savunmuştu.

El İhbariye özellikle yabancı ajansların ve televizyon kanallarının Suriye hakkında çarpıtma yaptığını ileri sürüyor ve bu yöndeki haberleri deşifre ediyordu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!