Suriye krizi için üçlü görüşme

Güncelleme Tarihi:

Suriye krizi için üçlü görüşme
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2012 22:59

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Arabi, BM Suriye Temsilcisi el-Ahdar İbrahimi ile Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Hamdan bin Casim, Suriye krizini ele almak üzere merkezi Kahire'de bulunan Arap Birliği'nde bir araya geldi.

Haberin Devamı

Arağ Birliği Genel Sekreteri Yardımcısı Ahmed bin Hala, üçlü toplantıda katılımcıların Suriye krizini ve BM temsilcisi el-İbrahimi'nin krizdeki rolünün ele alınacağını bildirdi.

Arap Birliği'nden ismini vermek istemeyen bir yetkili ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Suriye'deki Arap ve BM elçilerine lojistik açıdan gerekli yardımlar yapılacaktır. Bunun yanı sıra Suriye'nin başkenti Şam'da el-Ahdar İbrahimi için bir ofis açmayı planlıyoruz” dedi.

BM Suriye Temsilcisi Yardımcısı Nasır el-Kudve de “Suriye krizini çözmek için Suriye muhalefeti ile de görüşmelerimiz devam etmekte. Bu konuyla ilgili bir rapor yarın üçlü toplantıda sunulacak” diye konuştu.

Kudve, İbrahimi'nin Kahire'deki toplantıdan sonra Şam'a gideceğini, daha sonra yeniden Kahire'ye dönüp, durum değerlendirmesi yapacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!