Suriye’den kaçtı sırları açıklıyor

Güncelleme Tarihi:

Suriye’den kaçtı sırları açıklıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2012 00:00

Suriye’den bugüne kadar kaçan en üst düzey yetkili olan General Manaf Tlas’ın ülkeden “izinsiz çıkış yaptığını” dün Şam da doğrularken, Tlas’ın muhalif saflara katılıp katılmadığı hâlâ netleşmedi.

Haberin Devamı

 Ancak saf değiştiren diğer isimler özellikle Suriye ordusu hakkında muhaliflere hayati bilgiler veriyor. Mi-17 tipi bir taarruz helikopterinin pilotuyken geçen ay kara yoluyla Türkiye’ye kaçan Yüzbaşı Ahmed Trad (30), New York Times ve Washington Post’a verdiği röportajlarda, memleketi İdlib yakınlarındaki “isyancı” yerleşimleri bombalaması istenince kaçmaya karar verdiğini söyledi.

Yasak aşkla telekulağı kandırdı

Tlas kaçmadan önce isyancılara bağlılığını kanıtlamak için ordu içinde casus olarak çalışmış. Bilgi sızdıracağı muhalif kadınla buluşmadan önce, kendisini dinleyenleri atlatmak için telefonda birbirlerine aşk sözleri söylemişler. Şimdi Altınözü mülteci kampında insani yardım dağıtan Trad, Özgür Suriye Ordusu’nda da “destek görevi” yapıyor. Tlad, “Suriye’deki hava üslerinin ve helikopterlerinin yerleri hakkında bilgi veriyorum” dedi.

Haberin Devamı

Tlas izinsiz kaçmış

Suriye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cihad Makdisi, dün düzenlediği basın toplantısında perşembe günü yaşanan Taramseh katliamı hakkında ilk kez bir açıklama yaptığı gibi General Tlas’ın kaçışı hakkında da yorumda bulundu. Maksidi, Manaf Tlas’ın, izinsiz olarak Suriye’yi terk ettiğini söylemekle yetindi. Maksidi Taramseh katliamının için ise “Orada bir katliam yaşanmış değil, güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonda çoğu silahlı 39 kişi öldürüldü” dedi. Çatışmalarda ne ağır silahların ne de hava birliklerinin  kullanılmadığını ileri süren Maksidi, çatışmanın “birkaç saat sürdüğünü” de iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!