Suriye BM'ye mektup gönderdi

Güncelleme Tarihi:

Suriye BMye mektup gönderdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2013 14:22

Suriye, Birleşmiş Milletler'e bir mektup göndererek "olası herhangi bir saldırının önlenmesi için çaba gösterilmesini" istedi.

Haberin Devamı

Suriye'nin resmi ajansı SANA'nın haberine göre Suriye'nin BM Temsilcisi Beşar el Caferi tarafından kaleme alınan mektupta şu ifadelere yer verildi:

Suriye hükümeti bir kez daha asla kimyasal silah kullanmadığını tekrarlamaktadır. Dünya ABD'den, kendi politikalarına karşı olanlara askeri güç kullanan bir ülke olmasını değil; Suriye konulu Genevre Konferansı'nı hazırlayarak barışın teminatçısı rolünü sergilemesini bekliyor. Suriye hükümeti bu mektupla BM Genel Sekreteri'ni sorumluluğunu üstlenmeye ve Suriye'ye karşı herhangi bir saldırıyı önlemek için çabalamaya çağırıyor."

Suriye'de 21 Ağustos'ta kimyasal saldırı düzenlendiği iddiaları üzerine önce İngiltere, Fransa ve ABD'den Suriye'ye yönelik askeri operasyon sesleri yükselmişti. İngiltere'de Avam Kamarası operasyona onay vermedi. ABD'de ise operasyon konusu en erken 9 Eylül'deki Kongre toplantısına kaldı. ABD, yaklaşık 1.300 kişinin öldüğü olayın bir kimyasal saldırı olduğuna dair delilleri olduğunu ve bunu Suriye rejiminin düzenlediğini savunuyor.

BAKMADAN GEÇME!