Sürgün kediler emin ellerde

Güncelleme Tarihi:

Sürgün kediler emin ellerde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Antalya'da oturan emekli memur İlhan Avcı'nın komşusu müteahhit Muharrem Bekar'ın açtığı dava sonunda, mahkeme kararıyla sürgüne gönderilen sevimli kediler Canısı, Deniz, Beko ve Eros, Van 100'üncü Yıl Üniversitesi Van Kedisi Araştırma Merkezi'nde koruma altına alındı.

Antalya'dan özel sepetlere konulup, uçakla önceki gün Van'a getirildiklerinde oldukça bitkin, yorgun ve huysuz olan kedilere, özel bakım programı uygulandı. Van Kedisi Araştırma Merkezi'nde titiz sağlık kontrolünden geçirilen ve röntgenleri çekilen kediler, mama ve sütle besiye alındı. Van kedisi Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ağaoğlu, kedilerin mide ve bağırsaklarında rahatsızlıklar tesbit edildiğini, ancak uygulanan özel beslenme ile bunun giderileceğini belirtti. Canısı'nın sert bir cisimle vurularak kırılan sağ arka ayağını ameliyatla alçıya aldıklarını söyleyen Ağaoğlu, şöyle konuştu:

‘‘ Van kedilerinin kent dışına çıkarılmasını önlemek amacıyla 3 yıldan beri uyguladığımız kimlik kartı zorunluluğuna bu kedileri de dahil edeceğiz. Canısı, Beko, Eros ve Deniz'i, daha önce saptadığımız koruyucu ailelere önümüzdeki günlerde dağıtacağız.’’

SAHİBİ YATAĞA DÜŞTÜ

Kedilerinin mahkeme kararıyla apartmandan tahliye edilip Van'a gönderilmesine çok üzülen emekli memur 66 yaşındaki İlhan Avcı ise hastalanıp yatağa düştü. Yanında kalan 6 yaşındaki torunu Alican'a sarılıp ağlayan Avcı, ‘‘Sanki çocuklarım elimden alındı. Acılarına dayanamıyorum. Evimden cenaze çıkmış gibi hissediyorum kendimi’’ dedi.

Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Sevda Kıraç da, İlhan Avcı'nın gözyaşlarını mendille silerken, kediler için yıllarca birlikte mahkeme karidorlarında koştuklarını söyledi. Kıraç, ‘‘Yargıya saygımız sonsuz. Ancak, İlhan hanıma bir şey olursa bunun sorumlusu müteahhit Muharrem Bekar ve yargı olacaktır’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!