Sur'da operasyonlar bitti

Güncelleme Tarihi:

Surda operasyonlar bitti
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 01:27

Diyarbakır’ın kalbi olarak nitelendirilen Sur ilçesinde terör örgütü PKK’ya karşı 2 Aralık 2015 günü başlayan operasyonlar dün sona ererken, arama tarama faaliyetleri ile sokağa çıkma yasağının bir süre daha devam edeceği açıklandı. Yetkililer, Sur’daki bütün evlere girildiğini duyurdu. Operasyonun ardından mahallelerde 5 ayrı güvenlik noktası ve karakollar oluşturulacak.

Haberin Devamı

D iyarbakır Sur’da, PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek, hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak için güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlar dün 99. gününde tamamlandı. Yetkililer, Sur’daki bütün evlere girildiğini ve operasyonel faaliyetlerin dün saat 16.00’dan itibaren sona erdiğini belirterek, arama tarama faaliyetlerinin ve 6 mahalledeki sokağa çıkma yasağının bir süre daha devam edeceğini söyledi. İçişleri Bakanı Efkan Ala da dün, “Yürütülen müşterek operasyonlar çerçevesinde 243 çukur ve barikat kaldırıldı. 354 bomba düzeneği de imha edildi” dedi. Ala, çok sayıda uzun namlulu ve ağır silah ile roketatar, roketatar mermisi, el yapımı patlayıcı, elbombası ve mühimmatın ele geçirildiğini de söyledi.

2 Aralık günü Sur içinde kalan 15 mahalleden Fatihpaşa, Hasırlı, Dabanoğlu, Savaş, Cevatpaşa ve Cemal Yılmaz’da sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Bu sürede yapılan operasyonlarda, aralarında 2 yüzbaşı ve teğmenin de bulunduğu 53 asker ile 17 polis ve 1 korucu olmak üzere toplam 71 güvenlik görevlisi şehit oldu. 392’si asker, 128’i polis, 3’ü korucu olmak üzere toplam 523 güvenlik mensubu yaralandı. Operasyonlar sırasında 17’si çocuk toplam 74 de sivil yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Operasyon bölgesinde yaşayanların büyük çoğunluğu evlerini terk etti. Güvenlik güçleri, son günlerde dar alana sıkışan örgüt mensuplarının saldırılarından endişe duyarak evlerinden ayrılmak isteyen vatandaşları güvenli şekilde dışarı çıkardı. Sur’un operasyonların sürdüğü bölgelerinden son 10 gün içinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 60 kişi tahliye tahliye edildi. Bu arada Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Sur ilçesinde 3 Mart günü bir evden çıkarılan 23 kişiden 8’inin tutuklandığını açıkladı. Sur’da operasyonların tamamlanmasının ardından mahallelerde 5 güvenlik noktası ve karakol oluşturulacak.

YÜKSEKOVA'DA OPERASYON
Hakkâri Yüksekova’da özel harekât polisleri ile askeri birlikler, Esentepe Mahallesi’nde hendekleri kapatıp, barikatları kaldırmak için operasyon başlattı. Mahallede yoğun şekilde silah ve patlama sesleri duyuldu. Çatışmalar sırasında yoldan geçen ve kurşun isabet eden bir kargo şirketine ait araç araçta bulunan İlhan Engin (25) öldü. Sürücü Ferhat Gülsever yaralandı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!