‘Süpürge’ operasyonunda 17 gözaltı daha

Güncelleme Tarihi:

‘Süpürge’ operasyonunda 17 gözaltı daha
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2009 12:52

SAMSUN ve çevre illerde 500 polisin katılımıyla dün gerçekleştirilen ‘Süpürge’ adı verilen eş zamanlı operasyon kapsamında, bugün de ‘suç işlemek için örgüt kurmak ve örgüt üyesi olmak’ suçundan 17 kişi daha yakalandı.

Böylece sayıları 65’e ulaşan şüphelilerden 15'inin halen çeşitli suçlardan cezaevinde bulunduğu belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında DSP Samsun eski İl Başkanı Enver Mertoğlu ile 2 polis memuru ve bir başgardiyanın da bulunduğu kaydedildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü 1.5 yıl önce Samsun Merkez ve ilçelerinin yanı sıra, yakın illerde bir suç örgütü üyelerine karşı teknik takip başlattı. Yapılan teknik takibin tamamlanmasının ardından dün saat 06.00 sıralarında eş zamanlı operasyonun düğmesine basan polis, ilk etapta aralarında DSP Samsun eski İl Başkanı Enver Mertoğlu, 2 polis memuru, Samsun E Tipi Cezaevi’nde görevli bir başgardiyan ve adliyede şirket elemanı olarak çalışan bir kişinin de bulunduğu 33 kişiyi gözaltına aldı.

15'i HALEN CEZAEVİNDE

Operasyon kapsamında gözaltına alınması gereken 15 kişinin de çeşitli suçlardan cezaevinde bulundukları belirlendi ve haklarında işlem başlatıldı.

Bugün de operasyonlarını sürdüren polis 17 kişiyi daha yakaladı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, operasyonun süreceğini belirterek, “Hukuğun dışına çıkan kim olursa olsun bizi karşısında bulur. Vatandaşlarımız bu konuyla ilgili cumhuriyet savcılarımıza ve polisimize suç duyurusunda bulunabilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!