Süper Savcı'ya tazminat davası

Güncelleme Tarihi:

Süper Savcıya tazminat davası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2009 14:28

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç’tan sonra, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yaşar Özer Bölükbaşı'nın da Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök’e karşı açtığı tazminat davasına başlandı. Davanın ilk duruşmasına tarafların avukatları katıldı ve duruşma ertelendi.

Haberin Devamı

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç’tan sonra İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yaşar Özer Bölükbaşı da Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök’e karşı tazminat davası açtı. Bölükbaşı’nın adı, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök’ün talimatıyla gerçekleştirilen ve adliyedeki rüşvet skandalını ortaya çıkaran Yengeç Operasyonu’nun iddianamesinde geçti. Yaklaşık 100 sayfalık iddianamenin içinde adı geçen İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yaşar Özer Bölükbaşı, operasyon kapsamında gözaltına alınan bir avukatla telefon görüşmelerine ayrıntılı olarak yer verildiğini iddia ederek, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök’ü dava etti. Basına da yansıyan dava konusu bu görüşmede, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yaşar Özer Bölükbaşı’nın, örgüt üyesi olmak suçundan Kırıklar Cezaevi’nde bulunan bir mahkumun, kız arkadaşıyla görüşmesi konusunda yardımcı olmaya çalıştığı iddia edilmişti.

Haberin Devamı

Başsavcı Vekili Yaşar Özer Bölükbaşı, hakkında açılmış herhangi bir dava, soruşturma olmadığını iddia edip, suç örgütü üyeleriyle aynı iddianamede adının geçirildiğini, bir çok ilde Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığını ve bu iddialara çok üzüldüğünü söyleyerek, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök’ten 10 bin TL manevi tazminat istedi.

HAKİM İZİNDE, DURUŞMA ERTELENDİ
Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yaşar Özer Bölükbaşı’nın İzmir 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığı tazminat davasının ilk duruşması, görevli mahkeme hakimi izinde olduğu için İzmir 8'inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Davanın ilk duruşmasına tarafların avukatları katıldı. Hakim, dava dosyasına bakacak mahkemenin hakiminin izinde olması nedeniyle dosyasının içeriğine girmeden duruşmayı erteledi.

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç da, soruşturma görevinden alındığı aşamada kendisiyle ilgili sözleri nedeniyle, Savcı Gök'e 10 bin TL tazminat davası açmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!