Sünnet hatası düzeltildi

Güncelleme Tarihi:

Sünnet hatası düzeltildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2010 11:49

Hatalı sünnet nedeniyle kısa kalan penis, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesinde yapılan ameliyatla düzeltildi.

SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Turgut Ortak, sünnet sırasında yapılan hata sonucu penisi normal boyutlara göre kısa olan 38 yaşındaki A.T'nin penisinin ameliyatla normal boyuta getirildiğini söyledi.

Sünnetçi hatasından kaynaklanan bu tür sorunların sık yaşandığını ancak insanların çekindikleri için sorunlarını açıklayamadıklarını belirten Ortak, sünnetin ehil kişilerce yapılması gerektiğini bildirdi.

Hatalı sünnet sorunu yaşayan 38 yaşındaki A.T'nin de kendilerine başvurduğunu anlatan Doç. Dr. Ortak, “Yaptığımız ameliyatla sünnet hatasını giderdik. Hastanın bacağından alınan deri, penisin üzerindeki eksik kısma konularak, penis onarıldı. Şu anda herhangi bir sorun gözükmüyor” diye konuştu.

PSİKOLOJİK SORUN YARATIYOR

Sünnet operasyonunun basite alındığını kaydeden Ortak, penis derisi aşırı esnek olduğu için küçük çocuklarda, ehil olmayan kişiler tarafından yapılan sünnette, deriden gereğinden fazla alma sonucu bu tür sorunların yaşandığını dile getirdi. Ortak, bu durumun hastayı psikolojik olarak da olumsuz etkilediğini söyledi.

38 yaşındaki hastanın psikolojik açıdan kendisini aşırı rahatsız hissettiğini kaydeden Doç. Dr. Turgut Ortak, “Bu rahatsızlık bir erkek için çok önemli. Belki de sünnetçi hatalarından dolayı daha kaç kurban var ama kimseyle paylaşamadıkları için sorunu kendi içinde yaşıyorlardır” dedi.

Bu tip hataların yaşanmaması için sünnet işlemlerinin hekimler tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Ortak, sünnet hataları yüzünden öz güvenini yitirmiş, aile huzuru olmayan, psikolojik sıkıntılar içerisinde yer kişilerin sayısının artabileceğine işaret etti.

Kimliğinin açıklanmasını istemeyen 38 yaşındaki hasta da, ciddi sıkıntılar yaşadığını belirterek, “Küçük yaşta sünnet oldum. O zaman yapılan hatanın yarattığı sıkıntının farkında değildim. Yaşım ilerledikçe sıkıntının varlığı ortaya çıkmaya başladı. Kimseye derdimi anlatamadım. Hocam tanıdık olduğu için sorunu kendisine anlattım. O da operasyonu başarıyla gerçekleştirdi” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!