Sümer Holding iÅŸçilerinden çıplak eylem

Güncelleme Tarihi:

Sümer Holding işçilerinden çıplak eylem
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 31, 2001 15:17

Sümer Holding İzmir Basma Fabrikası çalışanları, Türk-İş 3. Bölge Temsilciliği'ne kadar üstleri çıplak halde yürüyerek işyerlerinin özelleştirme kapsamına alınmasını protesto ettiler.

Haberin Devamı

Fabrikadan, Alsancak'taki sendika binasına kadar yaklaşık 1 kilometre yürüyen işçilerin eylemine, Tüm Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) ve Tekel Sigara Fabrikası'nda çalışan Tek-Gıda-İş sendikası üyeleri de destek verdiler. 

Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı, Sümer Holding çalışanlarını desteklediklerini belirterek, ''21. yüzyılda bu tablo, ülkeyi idare edenler için utanç tablosu olmalı. Bu insanlar niçin plajda değil de sokaklarda bu halde, bunu iyi düşünmeleri gerekiyor'' dedi.

Kundakçı, İzmir Basma Fabrikası'nın 625 çalışanının işini, aşını ve fabrikasının bacasının tütmesinden başka bir şey istemediğini vurguladı. Kundakçı, Atatürk'ün kurduğu tesislerin kapatılmasının ülkeye yarar getirmeyeceğini dile getirerek, ''Hiç kimseyi rahatsız etmeden demokratik tavrımızı sürdüreceğiz'' diye konuştu. 

Siyasetçilerin seçim meydanlarında kamuoyuna bu icraatlarını taahhüt etmediklerini ileri süren Kundakçı, şunları kaydetti: 

''Bizim de üretimden, tüketimden ve seçmen olmaktan gelen güçlerimiz var, bunları sandığı yakaladığımız gün kullanacağız. Bu siyasi iÅŸlerin faturasını sandıkta halk kesecek.''Â

Teksif İzmir Şube Başkanı Hacı Bekir Yalçınkaya da, eylemin 77 günden beri sürdürüldüğünü belirterek, bugüne kadar sorunlarına çözüm getirilmediğini söyledi. 

Yetkilileri duyarlı olmaya çağıran Yalçınkaya, 7 Ağustos 2001 tarihinde Türk-İş ve Teksif'in genel başkanlarının da katılımıyla bir basın açıklaması yapılacağını bildirdi. 

Yürüyüş sırasında, çeÅŸitli pankartlar taşıyan işçiler, taleplerinidile getiren sloganlar attılar. Yürüyüş, işçilerin halay çekmesiyle sona erdi.  İşçiler, daha sonra olaysız dağıldılar.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!