Sultangazi'de kuyumcu soygunu

Güncelleme Tarihi:

Sultangazide kuyumcu soygunu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2012 17:06

SULTANGAZİ’de yüzleri kar maskeli 3 soyguncu, bir ciple geldikleri kuyumcunun kepenk kilitlerini keserek vitrinde bulunan yaklaşık 300 bin TL’lik altını aldı. Soyguncuların Cuma namazı sırasında işyerine geldiği, soygunu gerçekleştirdikten sonra da cipin plakasını değiştirdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Cebeci Mahallesi, 1’inci Cebeci Caddesi üzerinde bulunan Koç Kuyumculuk’ta bugün saat 13.21’de meydana gelen olay görgü tanıklarının ifadesine göre şöyle gelişti:

İşyerinin sahibi Hasan Hüseyin Koç, Cuma namazı için camiye gitti. Hasan Hüseyin Koç’un işyerini kapatmasından çok kısa bir süre sonra içinde yüzleri maskeli 4 kişinin bulunduğu 34 L 3187 plakalı Audi Q5 marka cip caddeye geldi.

Ellerinde silahlar ve demir makas bulunan yüzleri kar maskeli 3 kişi, cipten inerek işyerine yöneldi. Kepenk kilitlerini ellerindeki makasla kesen soyguncular, daha sonra işyerinin kapısını kırarak içeriye girdi. Soyguncular vitrinde bulunan yaklaşık 300 bin TL’lik altını aldıktan sonra kaçmaya başladı. Soygunculardan birinin vitrinden aldığı ziynet eşyalarından bazılarını düşürdüğü görüldü.

Haberin Devamı

SİVİL POLİS ATEŞ ETTİ DURDURAMADI

Soyguncuların kaçmasını engellemek isteyen bir sivil polis memuru, caddeden hızla uzaklaşan cipe ateş etti, ancak cipi durdurmayı başaramadı. Soyguncuların olaydan kısa bir süre sonra cipin 34 L 3187 olan plakasını 34 AL 8790 plakasıyla değiştirdikleri belirlendi.

Soyguncuların kuyumcuya gelirken cipe taktıkları 34 L 3187 plakasının Başakşehir Polis Merkezi bölgesinden çalınan Renault marka bir otomobile ait olduğu tespit edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ekip, kaçan soyguncuların yakalanması için çevrede çalışma başlattı. İçinde 4 kişi bulunan beyaz renkli cipin plakası polis telsizinden tüm birimlere bildirildi. Yetkililer, cipin en son Kemerburgaz Yolu üzerinde görüldüğünü belirttiler.

"DÖRT YIL ÖNCE DE AYNI OLAYI YAŞADIK"

Soygunun şokunu atlatamadığı gözlenen işyerinin sahibi Hasan Hüseyin Koç, 4 yıl önce de aynı olayı yaşadıklarını belirtti. Cuma namazı için camiye giderken 22 ayar bilezikleri vitrinden kaldırıp kasaya koyduğunu belirten Hasan Hüseyin Koç, "Vitrinde ayarı düşük ziynet eşyaları vardı. Kapıyı kilitledim, kepengi de kapattım. Elleri eldivenli silahlı 3 kişi gelmiş. Önce kilitleri sonra kapı ile vitrini kırmışlar. İçeride bulunan yaklaşık 300 bin TL’lik altınları almışlar" diye konuştu. Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!