Sultançiftliği tramvayı deneme seferine başladı

Güncelleme Tarihi:

Sultançiftliği tramvayı deneme seferine başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2007 00:00

Temeli 2002’de atılan ve yapımı yılan hikayesine dönen Edirnekapı-Sultançiftliği tramvay hattının resmi deneme seferleri dün başladı. Edirnekapı-Sultançiftliği arasını 20 dakikaya indirecek hat, 10 Eylül’de hizmete açılacak.

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mesut Pektaş’ın "En rezil işimiz" olarak nitelediği tramvay hattı, deneme seferlerine başladı. Edirnekapı-Sultançiftliği arasını 20 dakikaya indirecek hattın temelinin 2002’de atıldığını söyleyen İETT Genel Müdürü Mehmet Öztürk, "Ancak, 2005 Mart’ına kadar ciddi bir gelişme olmadı. Başlangıçta hemzemin olarak planlanan hattın maliyeti 35 milyon dolardı. Daha sonra 5,8 kilometrelik kısmı aç-kapa tünel olarak yapıldığından maliyeti 138 milyon dolara çıktı" dedi.

SAATTE 25 BİN YOLCU

Eski Edirne Asfaltı üzerinden Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa’dan geçip Habipler’e kadar uzanan 13,3 kilometrelik hatta, tek yönde saatte 25 bin yolcu taşınacak. Tramvay güzergahı üzerindeki 211 otobüs, 736 minibüs başka hatlara yönlendirilecek.

Altısı yeraltında olmak üzere 18 istasyonun yer aldığı hatta, her 2,5 dakikada bir sefer yapılacak. Yaklaşık bir yıl içinde Edirnekapı’dan Topkapı’ya uzatılacak hat, Aksaray-Havalimanı Metrosu, Kabataş-Zeytinburnu-Bağcılar Tramvayı, Cevizlibağ-Avcılar Metrobüsü ile entegre olacak.

15.2 KİLOMETRELİK HAT

Edirnekapı-Topkapı bağlantısıyla hattın 15,2 kilometreye çıkacağını söyleyen Mehmet Öztürk, "Bu hat sıkıntılı başladı, sıkıntılı devam etti, ama mutlu bir sonla bitti" dedi. Genel Sekreter Yardımcısı Şaban Erden ise "Kasım ayına kadar yan yollar da tamamlanacak. Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Eyüp halkı modern ulaşımın konforunu yaşayacak. İstanbul’u demir ağlarla örme çalışması içindeyiz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!