Sultan bahşişi Rumları karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Sultan bahşişi Rumları karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2012 00:00

Umman Sultanı’nın Güney Kıbrıs tatili sırasında koruma polisine verdiği lüks saatler ve bol sıfırlı çek, görevlileri birbirine düşürdü. Memurların, “Rütbeliler hakkımızı yedi, bahşiş adaleti istiyoruz” demesi üzerine olay Rum basınının baş sayfalarına taşındı.

Haberin Devamı

Umman Sultanı Kâbus bin Said’in, tatil için gittiği Güney Kıbrıs’ta, korumasını yapan polis ekiplerine dağıttığı sultanlık armalı özel üretim altın kaplama pahalı saatler ve bahşiş çeki kavga çıkardı. Sultan’ın “aranızda paylaşın” diye verdiği, çok sıfırlı bahşiş çekini alan Rum polisler, birbirlerine girdi ve “Rütbeliler payımızı yedi, bahşiş adaleti istiyoruz” diye şikâyetçi oldu.

Alt rütbeliler ve paylarını az bulan polisler önce rahatsızlıklarını belirtti, ardından açık kavgaya tutuştu. Sonuç alamayınca bir grup polis, imzasız bir mektupla emniyet müdürlüğü ile hükümete, bahşiş kavgasını ihbar etti. İçişleri Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı ancak yasalara göre hediye almanın yasak olmaması nedeniyle bir sonuç elde edilemedi. Larnaka havaalanı personelinin de benzer hediyeler aldığı ancak paylaşımda uzlaştıkları için sorun çıkmadığı belirlendi.
Umman Sultanı Kâbus, Ada’ya 20 Nisan’da 3 özel uçak içinde 200 personeliyle geldi. Güvenlik nedeniyle gizli tutulan 3 günlük tatilde Sultan ve himayesindekileri kalabalık bir polis ekibi korudu. Tatil kenti Limasol’daki Meridyen otelini kapatan Sultan için kendi aşçılarının kullanacağı özel mutfak ve yine kişiye özel asansör hazırlandı. Hizmette sınır tanımayan Rumlar, her türlü konfor ve gizliliği sağladı. Ziyaret basından özellikle gizlendi. Sultan Kâbus, hükümet aracılığıyla tatili öğrenen ve iş ortaklığı kurmak için randevu kuyruğuna giren Rum işadamlarını da reddetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!