'Süleyman Şah'ın kabri Domaniç'teki eşinin yanına getirilsin'

Güncelleme Tarihi:

Süleyman Şahın kabri Domaniçteki eşinin yanına getirilsin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2015 15:48

KÜTAHYA'nın Domaniç İlçesi'nin MHP'li Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Hayme Ana'nın eşi olan Süleyman Şah'ın türbesinin ikinci kez yer değiştirmesin utanç verici olduğunu söyleyerek, "Biz Domaniçliler, ateş hattındaki atamızın türbesinin kabrinin, Domaniç'e eşi Hayme Ana'nın yanına getirilmesini istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Domaniç Belediye Başkanı Sahven Ertürk, Süleyman Şah'ın eşi ve aynı zamanda Osmanlı Devleti'nin kurucusu olan Osman Gazi'nin büyükannesi, Ertuğrul Gazi'nin de annesi olan Hayme Ana'nın türbesinin ilçelerine bağlı Çarşamba Köyü'nde olduğunu belirtti.

Süleyman Şah'ın türbesinin saldırı ihtimali nedeniyle uluslararası anlaşmalar çerçevesinde Türk toprağı olarak bilinen yerden alınıp, başka bir yere taşınmasının utanç verici olduğunu söyleyen Ertürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Buradaki mesele 10 bin 96 metrekarelik başka bir alanın işgal edilmesi veya daha önce iki kez taşınması gibi görüşlerin arkasına sığınmak, saklanmak mantıksızdır, anlamsızdır. Çünkü kendi toprağımızı ve kutsal emanetimiz olan kabri ve karakolu koruyamadık. Bu işlem barış zamanında yapılan taşıma işlemi değildir. Şu anda yapılan işlem bir kaçıştır, bu bizim ayıbımızdır."

Haberin Devamı

Süleyman Şah Türbesi'nin başka yere taşınmakla övünülmesini eleştiren Sahvet Ertürk, "Biz Domaniçliler, ateş hattındaki atamızın türbesinin Domaniç'e eşi Hayme Ana'nın yanına getirilmesini istiyoruz. Hayme Anamız ile Süleyman Şah'ın mezarları birleştirilip, Domaniçli torunlarına emanet edilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Başkan Ertürk, Süleyman Şah'ın kabrinin Domaniç'e getirilmemesi durumunda Süleyman Şah'ın anıt mezarının eşi Hayme Ana'nın yanına yapılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!