’Sülalem AK Partili’ savunması

Güncelleme Tarihi:

’Sülalem AK Partili’ savunması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2009 00:27

ÜÇÜNCÜ Ergenekon iddianamesinin eklerinde, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek’in sözcülüğünü yaptığı ’Türkiyem Topluluğu’ oluşumunun internet sitesindeki ziyaretçi yorumlarına da yer verildi.

İddianamede, siteye yorum yazan kişilerin isimleri, meslekleri ve cep telefonları da yer aldı.

Denktaş da ’site’ üyesi

25 Kasım 2006’da, sözkonusu siteye, "Bu yolda canımı seve seve veririm. Kanımın son damlasına kadar savaşmaya hazırım. Hareketin emrindeyim" diye yazan ve iddianamede yer alan cep telefonundan ulaştığımız Ender Genç, "Hayır, ben böyle bir siteye yazı yazmadım. Kabul etmiyorum. Ben zaten AK Parti’liyim kardeşim. Benim sülalem AK Parti’li" dedi. "Türkiyem Topluluğu" üyeleri arasında KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş da yer alıyor.

Milli Dip Dalga Hareketi

Türkiyem Topluluğu’yla ilgili belgeler arasında, Sayıştay 4’üncü Daire Başkanı Feramuz Durmuşoğlu’nun, 1 Şubat 2007’de gönderdiği ve danışma kurulunda yer alma talebini ilettiği imzalı dilekçe de yer alıyor. Dilekçede, şöyle yazıyor:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin niteliklerine, Türk’ün; vatanına, diline, kimliğine ve dinine karşı iç ve dış şer odaklarca başlatılmış bulunan hain saldırılarla Türk’ün ve Türkiye’yi tasfiye etme faaliyetlerine mani olmak için ’Bir Milli Dip Dalga Hareketi’ meydana getirmek amacıyla oluşturulmuş bulunan Türkiyem Topluluğu’nun yayınladığı ’Görüşlerimiz ve İlkelerimiz’ başlıklı kitapçığı okudum. Kitapçıkta yer alan görüş ve ilkeleri tamamen benimsiyorum. Görüş ve ilkelerini paylaştığım Türkiyem Topluluğu’nun ’Danışma Kurulu’nda üye olarak görev almak istiyorum. Gereğini saygılarımla arz ederim."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!