Suikasttan dava açıldı savcı 36 yıl istedi

Güncelleme Tarihi:

Suikasttan dava açıldı savcı 36 yıl istedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2011 00:00

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kasım İlimoğlu’nun hazırladığı iddianamede, Şahin’in “6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na Muhalefet” suçundan 15 yıldan 36 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Davanın diğer sanığı Garip İrfan Torun hakkında “Örgüt üyesi olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis talep edildi. Savcı, davanın İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki Ergenekon davasıyla birleştirilmesini mahkemenin takdirine bıraktı.

İddianamede İbrahim Şahin, Ersin Gönenci, Oğuz Bulut ve Fatma Cengiz hakkında “Örgüt üyesi olmak”, Bekir Çelik ve Emrah Gönenci hakkında “Terör örgütü üyesi olmak” ve “Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma” suçlarından daha önce İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldığı hatırlatıldı.

Polise verdim

İddianameye göre Minas Durmazgüler’e, Ersin Gönenci’nin suikast girişiminde bulunacağı yönünde 13 Kasım 2008’de bilgiler edinilmesi üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Garip İrfan Torun’un İbrahim Şahin’le ilişkisine rastlandı ve olayda kullanılması düşünülen Glock marka tabanca ortaya çıkarıldı. Torun ifadesinde, “2007 Ağustos ayında Sivas’taki evime gelen İbrahim Şahin’in yanında Glock marka tabanca vardı. Silahı 1750 TL’ye satın aldım. Şahin’in de aralarında bulunduğu kişilere operasyon yapılması üzerine 7 Ocak 2009’da tabancayı polise teslim ettim” dedi.

Halen Silivri 1 No’lu Cezaevi’nde tutuklu bulunan Şahin konuyla ilgili savcılık ifadesinde şöyle dedi: “Sivas’taki yerel televizyonlarda dini konularda konuşmalar yapıyordum. Garip İrfan Torun’la bu vesileyle tanıştık. Ersin Gönenci de Torun’un kayınpederidir. 2009’da gözaltına alındığımda Garip İrfan Torun, Sivas’ta polise gidip tabanca teslim etmiş, benden aldığını söylemiş. Bu doğru değil.

Sünnet hediyesiydi

Garip İrfan Torun’un oğlu sünnet olacaktı. Kirvesi olmamı istedi. Hediye olarak tabanca almayı uygun gördüm. İzmir’de bilmediğim bir semtten kuru sıkı tabanca aldım. Sünnet düğününde çocuğa kuru sıkı tabanca ve Kuran hediye ettim, Torun’a Glock marka tabanca satmadım.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!