Suikastçı 'Yarı deli'

Güncelleme Tarihi:

Suikastçı Yarı deli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e İzmit'te düzenlenen bir açılış töreninde suikast girişiminde bulunan ve Koruma Müdürü Şükrü Çukurlu ile Milliyet Gazetesi muhabiri İhsan Yılmaz'ın yaralanmasına yol açan İbrahim Gümrükçüoğlu, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapora göre, 'yarı deli' çıktı.

İstanbul 1 No'lu DGM'de tutuklu olarak 'Cumhurbaşkanı'na suikasta tam teşebbüs' suçundan idam cezası istemiyle yargılanan İbrahim Gümrükçüoğlu'nun, cezai ehliyete sahip olup olmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan istenen rapor hazırlandı. Mahkemeye gönderilen raporda, Adli Tıp'ta 3 hafta müşahade altında tutulan Gümrükçüoğlu'nun, 'Eyleminden kısmen mesul olduğu' belirtildi ve sanığa 'yarı deli' teşhisi konulduğu kaydedildi.

Gümrükçüoğlu'nun avukatı Abdurrahman Sarıoğlu, gelen rapor doğrultusunda müvekkilinin idam yerine TCK'nın 47. maddesinin 1. fıkrasına göre 15 yıldan az olmamak üzere ağır hapis cezasına çarptırılabileceğini söyledi. Müvekkilinin Cumhurbaşkanı'na değil havaya ateş ettiğini öne süren Sarıoğlu, söz konusu madde ve fıkrasının uygulanmasının da mahkeme heyetinin takdirinde olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!