Suikast ihbarcısının avukatı konuştu

Güncelleme Tarihi:

Suikast ihbarcısının avukatı konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2010 18:29

DENİZ Baykal’a yönelik suikast soruşturmasında ihbarı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen ve mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ş.K’nın avukatı Faruk Çelen, Şişli Adliyesi çıkışı açıklama yaptı.

Ş.K’nın tutuksuz yargılanacağını, olayın kamuoyunu meşgul eden asılsız bir ihbar olduğunun ortaya çıktığını, mahkemenin mevcut delil durumuna göre tutuklamayı gerektirecek bir neden göremediğini söyleyen Çelen, Ş.K.’nın denetimli olarak serbest bırakıldığını ve her hafta perşembe ve pazartesi günleri en yakın karakola giderek, imza atacağını söyledi. Çelen, şunları söyledi:
"Kamuoyunda hepinizin takip ettiği gibi Deniz Baykal’a yönelik bir suikast iddiası vardı. Bundan dolayı emniyet ve savcılık gerekli araştırmayı yaptı, bununla ilgili gerekli olan deliller toplandı. Bunun bir uydurma maille atıldığı ortaya çıktı. Gözaltındaki Ş.K, serbest bırakıldı. Ş.K, mahkemede kendi suçunu inkar ediyor. ‘Ben birtakım şahıslardan öç alma duygusuyla bunu yaptım. Bu mailin gerçekliği yoktur’ diyor. Şüpheli, birtakım şahıslardan, alacak verecek meselelerinden dolayı zarar görmüş. Çoğunlukla şikayetçi olduğu şahıslar akrabasıdır. Özellikle Mithat isimli şahıs şüphelinin de akrabasıdır. Şikayetçi olduğu şahıslar amcası ve akrabalarıdır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!