'Suçlu oğlun olsa da acıma hakim amca'

Güncelleme Tarihi:

Suçlu oğlun olsa da acıma hakim amca
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2014 17:20

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen “Çocukların gözünden adalet” temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren Bahçelievler Yayla İlkokulu öğrencisi Rümeysa Hüsna Kuzu, “Hakim amca” isimli şiiri ile törene damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Ödül töreni esnasında, “Karar verirken adil ol, önce vicdanına sor, suçlu oğlun olsa acıma affetme hakim amca” dizelerinin geçtiği şiirini okuyan Kuzu, salonda bulunanlar tarafından “Bravo” sözleri eşliğinde alkışlandı. Adalet Komisyonu Başkanı Sabri Bayındır da ayakta alkışlarken, 16 Ocak kararnamesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Hadi Salihoğlu da Kuzu’yu alkışladı.

“EN BÜYÜK EKSİKLİĞİMİZ ŞİİRİ RESİMİ UNUTMAMIZ”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen ve İstanbul genelinde 700 okulun katıldığı ‘Çocukların gözünden adalet’ temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda düzenlenen törenle ödülleri verildi. Ödül törenine İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Başsavcı vekili Ali Cengiz Hacıosmanoğlu, Ateş Hasan Sözen, Adalet Komisyonu Başkanı Sabri Bayındır ile adliye personeli ve öğrencilerin yakınları katıldı. 21 Ocak’da İstanbul Adalet Sarayı’ndaki Başsavcılık görevine başlayan Hadi Salihoğlu, “Yarışma düzenlendiğini dün öğrendim. Hep birlikte sevgili öğrencilerimiz ve aileleriyle bu duygularımızı paylaştık. Şiiri seven, resmi seven, kompozisyonu seven, güzel ruhlu bir insan, bunları sevmek insanın ruhunu geliştiren bir konu. Bu ara en büyük eksikliklerimizden bir tanesi belki de şiiri, komposizyonu, güzel resimleri unutmamız” dedi.

Haberin Devamı

“ADALETİN NE OLDUĞUNU ÇOCUKLARA DÜŞÜNDÜREBİLMEK İSTEDİK”

Yarışmanın düzenlemesine öncülük eden İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Ali Cengiz Hacıosmanoğlu ise adliyenin yüzü soğuk bir yer olduğunu belirterek, “Burayı biraz ısıtmak, adliye ve adaletin ne olduğunu çocuklara düşündürebilmek için böyle bir yarışmayı organize ettik” diye konuştu.

ŞİİRİNİ OKUMAK İSTEDİ: Ödül töreninde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Rümeysa Hüsna Kuzu’nun şiirini okumak istediğini belirterek, “O şansı verelim ona” diye konuşması üzerine ilkokul öğrencisi Kuzu, kürsüde ‘Hakim Amca” isimli 6 mısralık şiirini okudu. ‘Hırsızlara acıma, suçlu oğlun da olsa affetme’ ifadelerinin geçtiği şiir salondakilerden büyük alkış aldı. Kuzu’nun şiirini okumasının ardından salonda alkış ve bravo sesleri yükseldi. Adalet Komisyonu Başkanı Sabri Bayındır da Rümeysa Hüsna Kuzu’yu ayakta alkışladı.

Haberin Devamı

Törenin ardından Başsavcı Salihoğlu ve törene katılanlar resim sergisini gezdi.

Kuzu’nun dereceye giren şiiri şöyle:

HAKİM AMCA

Adalet mülkün temeli

Değil mi hakim amca

Bunu herkes bilmeli

Değil mi hakim amca

Cana kıyan katilleri

Hırsız, arsız, sapıkları

Devletime el kaldıranları

Affetme hakim amca

Çocukları kaçıranları

Organ ticareti yapanları

Bu vicdansız insanları

Affetme hakim amca

Ormanı ateşe verenleri

Kaçak ağaç kesenleri

Doğayı yok edenleri

Affetme hakim amca

Çocuğu varken boşananları

Onun fikrini sormayanları

Düşüncesiz anne babaları

Affetme hakim amca

Karar verirken adil ol

Önce vicdanına sor

Suçlu oğlun olsa acıma

Affetme hakim amca

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!