Suçlanan Profesör: İftira atıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Suçlanan Profesör: İftira atıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2002 02:03

Hastalarının bebek sahibi olması için başkalarından aldığı spermleri kullanmakla suçlanan Çukurova Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İ.K iddiaları reddetti.

Rektörlük tarafından 3 ay görevden uzaklaştırılan Prof. Dr. İ.K. ise kendi isteğiyle izine ayrıldığını iddia ederek, ‘‘Hastane görevlilerinin spermini alıp kısır hastalara naklettiğim doğru değil. Asistanlar ve hemşire bana iftira atıyor. Tazminat davası açarak hepsiyle mahkemede hesaplaşacağım. Hastalarım telefonla beni arayıp, arka çıkıyor ve destekliyor. Kimse bu yalanlara inanmıyor’’ diye konuştu.

Prof. Dr. İ.K.'nın 'izne ayrıldım' açıklaması ise, Tıp Fakültesi Dekanlığı’nca doğrulanmadı. Yetkililer, Prof. Dr. İ.K.'nın, dün saat 10.30 itibari ile görevden uzaklaştırılma yazısını imzalayıp ayrıldığını, yıllık izin içinse bir başvurusunun olmadığını söyledi.

Konuyla ilgili olarak başlatılan soruşturma, komisyonun üye sayısı artırılarak sürdürülüyor. Son olarak Dr. İ.K.'nın servisindeki hemşire ve 2 asistan doktor suçlamalara katıldılar. Adana Tabib Odası ve Adana Cumhuriyet Savcılığı da harekete geçti. Olayın Kanal D'de yayınlanmasının ardından, bu doktorun tedavisiyle çocuk sahibi olan ailelerde başlayan panik ise sürüyor.

Adana'daki bazı kadın- doğum uzmanları, Adana ve çevre illerden, adlarını açıklamadıkları, daha önceden kendi hastaları olan çiftlerin telefonla arayarak, ‘‘Kısırlık tam olarak hangimizdeydi. Profesörün bu işi yaptığı doğru mudur? Şimdi nasıl anlaşılır?’’ diye sorduklarını söyledi. Bu arada, servis hemşiresi F.K.'nın, ‘‘Hep belli kişilerden sperm alınıyordu. İleride bu çocuklar evlenebilir. Oysa (biyolojik) babaları aynı kişiler olacak’’ sözlerinin, bu doktorun hastalarını daha da paniğe sevk ettiği anlaşıldı.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yalçın Kekeç, soruşturmanın daha önce tüm Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı'nı kapsadığını, bu nedenle bu ana bilim dalı dışındaki 3 profesörden oluşan komisyon kurduklarını anımsatarak, ‘‘Genişletilen soruşturma bir kişinin üzerinde yoğunlaşınca 2 öğretim üyesini daha soruşturma komisyonuna görevlendirdik’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!