Suça teşvik edilen kişilerin psikolojisi

Güncelleme Tarihi:

Suça teşvik edilen kişilerin psikolojisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 09:46

Prof. Dr. Nevzat Tarhan suça teşvik edilen çocukların psikolojik durumunu anlatacak.

Haberin Devamı

Psikiyatri uzmanı Nevzat Tarhan MAZLUMDER İstanbul Şubesi'nin davetlisi olarak 25 Ekim 2008 Cumartesi günü 'Suça Teşvik Edilen Kişilerin Psikolojik Durumu' konulu bir konferans verecek.

Katılımın serbest olduğu seminerde Tarhan şu soruların cevaplarını arayacak

Hayat standartlarının yükselmesine, zenginliklerin artmasına rağmen toplumda şiddet ve suç işleme oranı neden artıyor? Modernleşme beraberinde çocukların özellikle suça itilmesine ve şiddete bulaşmasına neden engel olamıyor? ABD'de açıklanan 2003 rakamlarına göre neden her 14 Amerikalıdan birisi öldürülme, şiddet, tecavüz, hırsızlık suçundan mağdur, 6 Amerikalıdan biri kapkaç ve oto hırsızlığı kurbanı olmuştur? Nerede yanlış yapılmaktadır?

Sokak çocukları neden bir suç makinesi halinde? Suça itilen çocuklar, yoksulluk nedeniyle servet düşmanlığına daha sonrada gasp gibi ciddi suçlara nasıl yöneltiliyor?

Haberin Devamı

Alkol madde ile suç ve şiddet arasında ne gibi sebep sonuç ilişkisi vardır? Suça teşvik edilen kişilerin yaşadıkları kişilik bozuklukları nelerdir? Suça bulaşanlar hangi eğilimlere sahip olan kişilerdir? Olayın sosyal ve ekonomik boyutlarının yanı sıra ne gibi psikolojik boyutları vardır? Şiddet davranışının ruhsal boyutu incelerken bireylerin kişilik şekillenmesinin taşıdığı önem nedir? Saldırganlık içgüdülerinin nasıl farkına varılır ve ne şekilde suç işleme önlenebilir? Suça yönlendirilen kişilere hangi yöntemlerle yaklaşılmaktadır? Suça teşvikte beyin yıkama yöntemlerinin etkisi ne kadardır? Kişilerin suça itilmesinde özgürlük duygularından ne şekilde yararlanılmaktadır? Kişilerin gözünde şiddetin idealleşmesi için neler yapılıyor? Suça teşvik edilenlerin suçluluk ve pişmanlık duygularına girmeleri hangi yollarla engellenmektedir? Suça yöneltilen kişiler  nelere özendirilmektedir? Çocuklara ve ergenlere sunulan rol modellerin etkisi ne kadardır? Suç işleyen kişiler ile diğer insanların beyinlerinde ne gibi farklar vardır?

Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan MAZLUMDER İstanbul Şube'sinde Kalenderhane Mah. C.Y. Tosyalı Cad. No:124-B VEFA / İSTANBUL adresinde tüm bu konulara açıklık getirecek.  Seminer 25 Ekim 2008 Cumartesi günü saat 14.00'te gerçekleşecek. Konu ile ilgili olarak geniş bilgi  0212 526 24 40 nolu telefondan alınabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!