Suça bak, suça

Güncelleme Tarihi:

Suça bak, suça
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla bir gazeteden kupon karşılığı kaymakamlığa bilgisayar aldıran Gaziemir Kaymakamı Gökhan Veli Kişioğlu'na, görevi ihmalden dava açıldı. Vakfın parasını amacı dışı kullandığı iddia edilen kaymakamla birlikte vakfın 10 yöneticisi de 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

İzmir'in metropol ilçesi Gaziemir'e atandıktan sonra hiçbir müdürlükte bilgisayar olmadığını gören Kaymakam Gökhan Veli Kişioğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla aldırdığı bir gazetenin kuponuyla ihtiyacı giderince başı derde girdi. Müfettişler, Kişioğlu ile vakfın 10 yöneticisini, vakfın parasını amacı dışında kullandıkları için suçlu bulunca, haklarında ‘görevi ihmal’ iddiasıyla, 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılması kararlaştırıldı. Eskişehir Vali Yardımcılığı'na tayin edilen Kişioğlu, yürütmenin durdurulması istemiyle İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Daha önce Foça, Altınözü, Lalapaşa, Digor, Çaycuma, Marmaris kaymakamlıklarında bulunan, Antalya Vali Yardımcılığı yapan Kişioğlu, başarılı çalışmalarından dolayı 2 kez bakanlıkça ödüllendirildiğini hatırlattı.

VAKIF DA YANDI

Gaziemir'de de hizmetleriyle dikkati çeken, evli ve 2 çocuk babası 46 yaşındaki Kaymakam, yargılanmasına anlam veremediğini belirterek, şöyle konuştu:

‘‘Ne çaldım, ne çaldırdım, ne de rüşvet aldım. İlçenin gecekondu mahallesindeki muhtarda bilgisayar varken, kaymakamlıkta hâlâ işler daktilo ile yapılıyordu. Çağdaş ülkenin batıya en yakın kentinde, bu yokluğu gidermek istedim. Hem memurlar gazete okuyacak, hem de bilgisayarımız olacaktı. Üstelik araştırmamıza göre, peşin para verilmeden 50-55 milyon lira daha ucuza gelecekti. Vakıf üyeleriyle karar verdik. Üzüldüğüm iki nokta var. Birincisi; artık bizim bu gibi olayları aşmamız gerekli. Avrupa kapılarını zorladığımız bir dönemde, çağın gereklerine gözümüzü kapatamayız. Ama böyle olaylar karşısında hiçbir yönetici girişimçi olamaz. İkincisi; benim yüzümden diğerleri de yandı. Keşke, vakıf üyeleri bu olayda yer almasaydı. Belediye başkanı ve üst düzey bürokratlar bu olay yüzünden yargıç önüne çıkacak.’’

Gaziemir Belediye Başkanı DYP'li Adnan Yüksel de, dava açılmasını komik bulduğunu söyledi. Yüksel, ‘‘Kaymakamlığa bilgisayar kazandırdı diye ne ben ne diğer görevliler ne de Kaymakam soruşturma geçirmeli. Geçmişi fazla olmayan Gaziemir İlçesi'nin birçok eksiği var. Bu eksiliği gideriyor diye yöneticilerin yargılanmasını saçma buluyorum. Bence çok komik bir olay’’ dedi.

Bu arada Mal Müdürü Cafer Balcı Isparta'ya, Emniyet Amiri Müvlüt Kül, İzmir merkeze tayin oldu. Tayini çıktıktan sonra hükümet değişikliğiyle birlikte görevine iade edilen Milli Eğitim Müdürü Yüksel Ayvaz'ın pazartesi günü işbaşı yapacağı öğrenildi. Müftü Nihat Özel'in ise yıllık izinde olduğu belirtildi.

Tüm protokole dava

Kaymakam Gökhan Veli Kişioğlu ile birlikte, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yönetiminde bulunan Belediye Başkanı Adnan Yüksel, Eski Belediye Başkanı İsmet Kılıç, Emniyet Amiri Mevlüt Kül, Mal Müdürü Cafer Balcı, eski Mal Müdürleri Harun Yüce ve Tülin Bülbül, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Ayvaz, Sağlık Grup Başkanı Mehmet Akay, Müftü Nihat Özel, Müftü Vekili Mikail Polat da yargılanacak. Soruşturmada ve iddianamede adı geçen eski Gaziemir Müftüsü Mustafa Genç ise vefat ettiği için davadan düşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!