Suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2014 02:10

Ekim 2013’te yaptığı Dubai seyahatinin masraflarının bir inşaat firmasınca karşılandığı iddiaları nedeniyle mercek altına alınan ve HSYK tarafından başlatılan incelemenin ardından geçici olarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı vekilli olarak görevlendirilen Zekeriya Öz, Başbakan Tayyip Erdoğan, Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Şaban Arslan ile kendisiyle ilgili bilgileri yasa dışı yollardan temin ettiğini öne sürdüğü kamu görevlileri hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Öz, savcılığa verdiği dilekçesinde kendisi hakkındaki gerçekdışı iddiaları haberleştirdiğini iddia ettiği Sabah gazetesinin nüshalarının yanı sıra Başbakan Erdoğan’ın miting alanlarında söylediği sözleri de delil olarak gösterdi. Kendisine yönelik suçlamaların asılsız olduğunu belirten Öz, ‘Görevi kötüye kullanma’, ‘İftira’, ‘Hakaret’, ‘Hedef gösterme’ ve ‘Kişisel bilgileri yasadışı yollarla elde etme ve yayınlama’ suçlamalarından işlem yapılmasını istedi.

RAHATSIZLANAN ANNESİ İÇİN İZNE ÇIKMIŞ

Bakırköy Adalet Sarayı’na başsavcı vekili olarak atanan Zekeriya Öz, adliyeye dün 12.00’de geldi. Saat 14.00 sıralarında adliyeden çıkan Öz, gazetecilerin soruları üzerine görev yerinin değiştirilmesiyle ilgili 10 Ocak’ta HSYK’ya itirazda bulunduğunu söyledi. Savcı Öz, Bursa’da bulunan annesinin rahatsızlığı nedeniyle bir süre izne ayrıldığını açıkladı. - Burcu PURTUL UÇAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!