Subaylardan iki ayrı kağıt çıktı

Güncelleme Tarihi:

Subaylardan iki ayrı kağıt çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2009 00:00

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla gözaltına alınan iki subayın üzerinden iki ayrı not çıktı. Notların birinde Arınç’ın apartmanın adı yazılıyken, diğerinde mahalle krokisi çiziliydi.

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast girişimi iddiasıyla gözaltına alınan Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli iki subayla ilgili soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Buna göre Arınç’a suikast girişimi iddiasıyla gözaltına alınan İstihkam Binbaşı İ.G. ile Topçu Albay E.Y.B.’nin üzerinden bir değil iki ayrı not kağıdı çıktı. Buna göre kağıtlardan birinde Arınç’ın oturduğu apartmanın adı yer alırken, ikinci kağıtta Çukurambar’daki Cevizlidere Caddesi’nin kaba bir krokisi çiziliydi. Krokinin üzerinde caddenin nerede olduğu ve caddeye nasıl ulaşıldığına ilişkin bilgiler de bulundu. Kağıtta, herhangi bir isim veya işarete yer verilmedi. Gözaltına alınan subaylardan birinin üzerinden ayrıca telefon fihristi de çıktı.

Üç Bakan orada oturuyor

Cevizlidere Caddesi’nde Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir’in evleri bulunuyor. Soruşturmayı yürüten savcı henüz iki subayın ifadesine başvurmadı. Ankara Savcılığı’ndan bir yetkili, “Sadece bu bilgiyle adam mı tutuklanır? Tutuklama önemli bir karardır” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!