Şuay Alpay kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Şuay Alpay kimdir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2018 07:43

Cumhurbaşkanlığı kararları ile bazı önemli pozisyonlar için atamalar gerçekleşti. Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre Şuay Alpay, Milli Savunma Bakan Yardımcılığına atandı. Bu önemli gelişmenin ardından, Şuay Alpay'ın kim olduğu ve kariyeri çok sayıda kişi tarafından merak konusu oldu. Peki, Şuay Alpay kimdir?

Haberin Devamı

20 Ekim 1960'ta Elazığ'da doğdu. Baba adı Rüştü, anne adı Habibe'dir.

Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

1986 yılında Kamu İşverenler Sendikasında Uzman Yardımcılığı görevinde bulundu. 1986 yılında başladığı hakimlik stajı sonrasında, 1991 yılına kadar ceza ve hukuk hakimliği yaptı. 1991 yılından sonra serbest avukat olarak çalıştı. Sivil toplum kuruluşlarında kuruculuk ve yöneticilik yaptı. Yerel yayın yapan televizyon kanallarında açık oturum ve tartışma programları hazırladı ve yönetti.

24. Dönemde Elazığ Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu ve Adalet Komisyonu Üyeliği, Türkiye Kamerun Dostluk Grubu Başkanlığı, Türkiye Azerbaycan Dostluk Grubu Başkan Vekilliği, Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Hukuk Alt Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu. AK PARTİ MKYK Üyesi ve AK PARTİ Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısıdır.

Haberin Devamı

Alpay, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!