Sualtının görkemli dünyası

Güncelleme Tarihi:

Sualtının görkemli dünyası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2004 12:12

Fotoğraf sanatçısı Zafer Kızılkaya'nın Mercan Gezegeni başlıklı sergisi 24 Ocak'tan başlayarak 27 Şubat tarihine kadar Fototrek Nikon Fotoğraf Merkezi'nde sergileniyor. Sergi, dünyanın en zengin sualtı biyolojik çeşitliliğine sahip bölgesi olan Endonezya, Filipinler ve Avustralya üçgeninde Atlas Dergisi içcir çekilen fotoğraflardan oluşan bir seçkiden oluşuyor.

Haberin Devamı

Zafer Kızılkaya'nın tropikal mercanlarla 1993 yılında başlayan macerası, kısa zamanda bir tutku olmanın ötesine geçti. 1995 yılından sonra Endonezya'nın Sulawesi Adası'ndaki araştırma projelerinde çalışmaya başlayan Kızılkaya'nın objektifi, sualtının sınırsız biyolojik zenginliklerini kaydetmeye başladı. Ona göre dünyadaki hiçbir doğal güzellik, mercan resiflerinin renkleri, yaşam formlarının büyüleyiciliği ve sahip olduğu sayısız canlı çeşidiyle boy ölçüşemez.

Bu sergisiyle sanatseverleri tarihi bir sürece tanıklık etmeye de çağırıyor Zafer Kızılkaya.  Şu anda dünyadaki mercan resiflerinin onda biri tamamen yok oldu, üçte biri ise ciddi bir şekilde tahrip edildi. Bu hızla giderse bilim adamları önümüzdeki 50 sene içerisinde mercan resiflerinin dörtte üçünün tamamıyla yok olacağı uyarısını yapıyorlar. Önümüzdeki kuşaklar için bu fotografların tarih değil, doğal gerçekler olarak kalması için dünyadaki herkesin bu canlı hazinenin farkına varması gerekiyor.

Haberin Devamı

Fototrek Nikon Fotoğraf Merkezi
Meşrutiyet Caddesi Ravanda İş Merkezi
No : 85 Kat : 1 - 2 Daire : 1 - 3
Beyoğlu, İSTANBUL
Tel : 0 212 251 90 14 - 251 83 74
fototrek@fototrek.com / www.fototrek.com

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!